Έτοιμα τα ΠΔ για κατάργηση των τομέων καθαριότητας των δήμων

Αθήνα

Τα Προεδρικά Διατάγματα για την κατάργηση των τομέων καθαριότητας των δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης έχει έτοιμα η κυβέρνηση και αναμένεται να τα ενεργοποιήσει άμεσα αν δεν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Αυτό έκανε γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π.Κουκουλόπουλος σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή.

Τυχόν ενεργοποίηση των Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία προβλέπουν την κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των οργανικών θέσεων, σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν, ή στην καλύτερη περίπτωση θα μπουν σε εφεδρεία.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επισφραγίσει και την ανοιχτή σύγκρουση στην οποία οδηγείται η κυβέρνηση με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ ύστερα, μάλιστα, από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε κατά τη συνάντηση των απεργών με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, το απόγευμα της Παρασκευής.

Η ρήξη που έχει επέλθει δημιουργεί πλέον εκρηκτικές συνθήκες. Ήδη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται στη χωματερή της Φυλής έκλεισαν την είσοδο και άπλωσαν την ελληνική σημαία.

Newsroom ΔΟΛ