Ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή σε Αβραμόπουλο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

«Θερμή» υποδοχή επιφυλάσσουν, σήμερα το πρωί στον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός επισκέπτεται νωρίς το πρωί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, το οποίο, σύμφωνα με την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), αντιμετωπίζει προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ δεν έχει εγκριθεί ακόμη ο οργανισμός του νοσοκομείου.

Θα διαμαρτυρηθούν επίσης για τις προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν και δεν πραγματοποιήθηκαν, για τις ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ, για τα χρόνια εργασιακά τους αιτήματα που δεν έχουν επιλυθεί, αλλά και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων για τις εφημερίες που έκαναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Για τον λόγο αυτό η ΕΝΙΘ ξεκινάει από σήμερα επίσχεση εργασίας, καθώς, όπως ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης, το 50%-60% των μελών τους έχουν ήδη καταθέσει δηλώσεις επίσχεσης εργασίας. Εκτιμούν ακόμη ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η επίσχεση εργασίας θα διαρκέσει μέχρι να αποδοθούν στους γιατρούς τα δεδουλευμένα, ενώ στη διάρκειά της δεν θα γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία.