Ετοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΨΝΘ

 

Σε αγώνα για να μπλοκάρουν, όπως υποστηρίζουν, τα σχέδια συρρίκνωσής του προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, στην τελευταία γενική τους συνέλευση, προχτές, αποφάσισαν ότι δεν αποδέχονται την αναμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου, που θα οδηγήσει στην απόλυση ή εργασιακή εφεδρεία εργαζομένων και σε απώλεια κλινών ή κλινικών σε βάρος των ασθενών. Οπως καταγγέλλουν, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο, θα κλείσουν κλίνες οξείας και παρατεινόμενης νοσηλείας, ενώ πολλά κρεβάτια θα χαθούν εξαιτίας της μεταστέγασης ψυχιατρικών κλινικών στα γενικά νοσοκομεία.

Παράλληλα, τονίζουν ότι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει μετά τη μείωση κατά 65% του προϋπολογισμού για το 2012, ενώ ζητούν να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι και να συμπεριληφθούν στο νέο οργανισμό. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις, όπως αποκλεισμό του νοσοκομείου και της οδού Λαγκαδά, ενώ θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα και στις απεργίες στις 5 και 19 Οκτωβρίου.