Ευρύτερο ρόλο επιθυμεί ο Λοβέρδος

Την ανάληψη “ειδικής αποστολής” επιθυμεί διακαώς να αναλάβει ο υπουργός Υγείας, στo πλαίσιo του ενδεχόμενου μίνι ανασχηματισμού, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των εναλλακτικών που μελετά ο πρωθυπουργός για την “τόνωση” του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της “Α”, ο Αν. Λοβέρδος επιθυμεί να αναλάβει διευρυμένο ρόλο στον τομέα της Υγείας, με την ανάληψη της πρόσθετης αρμοδιότητας για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, επιθυμία η οποία, όμως, αδειάζει το χαρτοφυλάκιο της υπουργού Εργασίας Λ. Κατσέλη και δημιουργεί “γρίφο” για τον Γ. Παπανδρέου.

Δεν είναι χωρίς σημασία, μάλιστα, το γεγονός ότι ο Αν. Λοβέρδος εμφανίζεται εδώ και μήνες σε κοινές συνεντεύξεις Τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, αρμόδιο για τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη και τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθ. Δρέττα, ενώ δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι το… υπουργείο Υγείας, και όχι το υπουργείο Εργασίας, είχε ανακοινώσει πριν από καιρό τη συμμετοχή της Αθ. Δρέττα σε διευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα το φάρμακο.

Στην Αριστοτέλους θεωρούν ως βέβαιον ότι η συγκεκριμένη επιθυμία του υπουργού Υγείας για ανάληψη ευρύτερου ρόλου στo πλαίσιo της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί την αιτία για το πρόσφατο “μπαράζ” εχθρικών προς τον Αν. Λοβέρδο δημοσιευμάτων, ακόμη και μέσω του γερμανικού περιοδικού “Σπίγκελ”.

Β.Β.