Εξ οικείων τα θανατηφόρα βέλη..

Το Συντονιστικό των Φορέων ΠΦΥ έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις στις 26, 27 και 28 Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το claw back, έχοντας ως αίτημα να πληρώνονται για τις εξετάσεις που εκτελούν.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης σε συναντήσεις του με τους φορείς, αλλά και σε εκδηλώσεις του ΠΙΣ, έχει δηλώσει κατ’  επανάληψη ότι τα αιτήματα είναι δίκαια. Όμως οι γιατροί αδυνατώντας να βρουν το δίκιο τους εξήγγειλαν κινητοποιήσεις. Και τότε ο Θάνος Πλεύρης άρχισε να εκτοξεύει απειλές.

Προφανώς έτσι είναι πολιτικά διαπαιδαγωγημένος από τον πατέρα του και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, όπου θήτευσε πριν μεταπηδήσει στη ΝΔ. Θαρρεί πως με αυτό τον τρόπο θα φοβίσει τους φορείς, η πλειονότητα των οποίων -ας σημειωθεί- πρόσκειται στη ΝΔ.

Η απάντηση που έλαβε (κλικ εδώ) υποδηλώνει πως η οργή έχει ξεχειλίσει.

Η επισήμανση που απευθύνουν οι φορείς προς τον κ. Πλεύρη είναι άκρως επικριτική, τονίζοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στο δικαίωμα της αποχής και διαμαρτυρίας δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά πολιτεύματα όπως το δικό μας».

Όμως, η χειρότερη βολή για τον κ. Πλεύρη βρίσκεται στο τέλος του κειμένου, όπου οι φορείς κάνουν έναν παραλληλισμό:

«Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι τον Μάιο του 2019 κινητοποιηθήκαμε απέναντι στην προηγούμενη Κυβέρνηση και κανένας δεν απείλησε τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς όπως πράξατε εσείς, απέναντι στο νόμιμο δικαίωμά μας να αντιδράσουμε για να μην κλείσουμε!».

Εξ οικείων τα θανατηφόρα βέλη..