Εξαδάκτυλος

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταβάλει την τελευταία διετία σημαντική προσπάθεια να παρακολουθήσει τις εξελίξεις των καιρών και να συνεγείρει στην προσπάθειά του τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας.


Χαρακτηριστικό δείγμα αποτελεί η πρόταση που διαμόρφωσε για τον εκσυγχρονισμό της ιατρικής νομοθεσίας, η οποία ως γνωστόν ανάγεται σε νομοθετήματα του 1957, η δημιουργία Ινστιτούτου Μελετών και η προσπάθεια για διασύνδεση των Ιατρικών Συλλόγων, ώστε να υπάρχει ενημερωμένη σε πραγματικό χρόνο βάση δεδομένων για όλους της γιατρούς της χώρας. Ταυτόχρονα δεν παύει να δίνει αγώνα για το ασφαλιστικό και όλα τα επαγγελματικά ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς της χώρας.


Οι προσπάθειες αυτές βρίσκουν την αποδοχή και τη στήριξη της πλειοψηφίας της ιατρικής κοινότητας. Υπάρχει  όμως μια μικρή ομάδα μελών στο ΔΣ του ΠΙΣ, η οποία επίμονα κωλυσιεργεί, προβάλλοντας κάθε απίθανο και αναχρονιστικό επιχείρημα, προκειμένου να καθηλώνει όποια προωθητική απόφαση συζητείται.


Πρόκειται για την επονομαζόμενη ΕΝΟ.ΣΙ-Α.Δ.Ι.Κ  με επικεφαλής τον κ. Εξαδάκτυλο, ο οποίος ενώ απουσιάζει κατά σύστημα από τις συνεδριάσεις του ΠΙΣ, φροντίζει, όποτε παρευρίσκεται, να προκαλεί διαρκείς εντάσεις, ώστε να μη ληφθεί καμία απόφαση. Το σκιάχτρο που προβάλλει διαρκώς είναι ο κίνδυνος να καταβροχθίσει ο ΠΙΣ τους Ιατρικούς Συλλόγους!!


Σαν παραμύθι με δράκο ακούγεται το αφήγημα του κ. Εξαδάκτυλου..