Εξαδάκτυλος

«Υπήρξαμε τυχεροί ότι αυτή η κρίση μας έτυχε το 2019 και όχι το 2018. Διότι το 2019 την κρίση αυτή τη διαχειρίστηκε με πολιτική επιλογή η επιστήμη».

Αυτά ισχυρίζονταν τον Σεπτέμβριο για την πανδημία ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Εξαδάκτυλος.

Βεβαίως τότε δεν είχε ξεκινήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας και το επιτελείο Μητσοτάκη διακινούσε τη χαρμόσυνη είδηση πως ο Κυριάκος μας έσωσε από τον κορονοϊό, ενώ οι παρατρεχάμενοι λοιδορούσαν εκείνους που σύστηναν σύνεση και ανάγκη προετοιμασίας για το επερχόμενο δεύτερο κύμα.

Παρά τις ανερμάτιστες δηλώσεις Εξαδάκτυλου, οι επιστήμονες αγνοήθηκαν προκλητικά από την κυβέρνηση σε καίρια ζητήματα, όπως το άνοιγμα των συνόρων, την ενίσχυση των μέσων μεταφοράς και κυρίως τον αριθμό των τεστ. Το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε με προσωπικό, δύο χρεοκοπημένες ιδιωτικές κλινικές επιτάχθηκαν για τα μάτια του κόσμου, η ενίσχυση των Νοσοκομείων με ιδιώτες γιατρούς εξελίχθηκε σε φιάσκο, το οποίο μάλιστα ο Εξαδάκτυλος αποπειράθηκε με γελοίο τρόπο να αποδώσει σε bulling των νοσοκομειακών γιατρών.  

Η αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας κόστισε μέχρι στιγμής 4000 απώλειες συνανθρώπων μας και όλα πλέον έχουν επενδυθεί στο εμβόλιο, το οποίο οι φαρμακευτικές εταιρείες προμηθεύουν στάγδην. Η κοινωνία δείχνει σαφή αποδοκιμασία για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, οι ιδιώτες γιατροί είναι εξοργισμένοι, οι Νοσοκομειακοί γιατροί στα κάγκελα, αλλά ο Εξαδάκτυλος συνεχίζει να εμφανίζεται ως συμπλήρωμα κυβερνητικού εκπροσώπου και ενημερώνει ακάθεκτος πως παραμένουμε (ακόμη) τυχεροί που η κρίση μας έλαχε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι γιατροί θεωρούν τον Εξαδάκτυλο ως τον πλέον αποτυχημένο πρόεδρο του ΠΙΣ, ο οποίος κατάφερε με τη βουλιμία του για πολιτική καριέρα να διχάσει την ιατρική κοινότητα, να ανταλλάσσει εξώδικα με Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και να υποβάλει μηνύσεις σε μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ.