Εξαγγελίες ΥΥΚΑ για ΜΕΘ: Απειρία ή Πολιτικός καιροσκοπισμός;

h4>ΠΑΣΟΝΟΠ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


 

« Εξαγγελίες ΥΥΚΑ για ΜΕΘ: Απειρία ή Πολιτικός καιροσκοπισμός; »

 

Ερωτηματικά και σύγχυση προκαλεί στον Κλάδο μας η καθημερινή παρουσία της νέας Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΥΚΑ στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Και δεν θα αποτελούσε μομφή η συνεχόμενη αυτή παρουσία, αν δε συνοδευόταν από αντιφατικές και ανακόλουθες δηλώσεις που ακυρώνουν τις προηγούμενες και καταδεικνύουν στην καλύτερη των περιπτώσεων, άγνοια αντικειμένου!

Παράλληλα, δημιουργούν την ψευδαίσθηση στην Ελληνική κοινωνία ότι το εμβόλιο για τον ιό Η1Ν1 αποτελεί πανάκεια, και τη μοναδική ασπίδα απέναντι στην πανδημία, υπεκφεύγοντας και μεταθέτοντας τις ευθύνες της Πολιτείας για την υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Οι 3.000 νέες προσλήψεις Νοσηλευτών ανά έτος πέραν των συνταξιοδοτήσεων, που αποτελούσαν προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης, μετατράπηκαν σε 2.000 προσλήψεις για το 2010 σύμφωνα με τις νεότερες εξαγγελίες της Υπουργού, και στην πορεία σε 300 προσλήψεις Συμβασιούχων για το ¨σταδιακό¨ άνοιγμα των κλειστών ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή, 3.000 συνάδελφοι που απασχολούνταν μέσω stage αποχωρούν από το ΕΣΥ, και άλλες 2.000 συνταξιοδοτούνται στο τέλος του χρόνου.

Ταυτόχρονα, η τύχη της προκήρυξης 7Κ/2009 για 1726 συναδέλφους που ήταν έτοιμη για δημοσίευση πριν τις εκλογές του Οκτώβρη αγνοείται, ενώ άγνωστος αριθμός επιτυχόντων συναδέλφων σε παλαιότερες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αναμένει εδώ και 6 μήνες την έγκριση των κωδικών μισθοδοσίας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους….

Η Υπουργός ανακοινώνει σε κάθε ευκαιρία ότι τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ θα ανοίξουν σταδιακά με το υπάρχον, έμπειρο προσωπικό! Ας μας υποδείξει η κυρία Υπουργός, πού βρίσκεται αυτό το έμπειρο προσωπικό σήμερα; Γιατί, αφού είναι έμπειρο, παραμένει αναξιοποίητο; Γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή του; Μήπως γιατί δεν υπάρχει αυτό το προσωπικό, και οι εξαγγελίες της κυρίας Υπουργού εξυπηρετούν επικοινωνιακούς σκοπούς και μόνο;   

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του ΥΥΚΑ να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά, να προχωρήσει άμεσα στη δημοσίευση της προκήρυξης 7Κ/2009  αλλά και σε επιπλέον προκήρυξη που θα καλύπτει τις συνταξιοδοτήσεις του 2009. Τέλος, την καλούμε να αποφύγει στο μέλλον τις ίδιες αδιέξοδες πρακτικές που ακολούθησε ο προκάτοχός της, οδηγώντας το ΕΣΥ στη χρεοκοπία.                                                                                

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ