Εξαρση της νέας γρίπης, κλείνουν συνεχώς τάξεις

Της Πεννυς Mπουλουτζα

Σε φάση έξαρσης της δραστηριότητας της νέας γρίπης έχει εισέλθει η χώρα μας, γεγονός που καταδεικνύεται από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των τμημάτων σχολείων που κλείνουν καθημερινά. Χθες, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν το προσωρινό κλείσιμο τμημάτων ή τάξεων 38 σχολείων σε 13 νομούς, έναντι τμημάτων 23 σχολείων σε 7 νομούς την Τρίτη. Εν τω μεταξύ, άλλο ένα σοβαρό περιστατικό της νέας γρίπης καταγράφηκε στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν 74χρονο άνδρα, με ιστορικό κακοήθειας ο οποίος αφού νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Αναλυτικά τα τμήματα σχολείων που κλείνουν από σήμερα και για επτά ημέρες είναι: Στη νομαρχία Αθηνών, το Β3 του 62ου Γυμνασίου Αθήνας, η Γ΄ τάξη του 21ου Γυμνασίου Αθήνας, το Α3 του 2ου Γυμνασίου Ν. Ψυχικού, τα Α1, Β2, Β5, Γ4, Δ3, Δ4 του Δημοτικού «Σχολής Μωραΐτη», το Δ4 του Γαλλοελληνικού δημοτικού «Eugene Delacroix», το Γ1 και Γ3 του Γυμνασίου του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, το Γ1 του Δημοτικού Σχολής Χιλλ, το Α1 του 3ου Επαγγελματικού Λυκείου Περιστερίου, το Στ1 του 6ου Δημοτικού Αλίμου και τα Δ1, Δ2 του 41ου Δημοτικού Αθήνας.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, κλείνουν η Α΄ και Β΄ τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, τα Α1, Α2, Ε1, Ε2, Στ1, Στ2 του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Νέων Επιβατών και τα Α1, Α3, Α5, Β6, Γ3, Γ4, Γ5 του 1ου Γυμνασίου Πεύκων και στον Νομό Πέλλας το 2ο Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Nέας Πέλλας και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γιαννιτσών.

Στην Αλεξανδρούπολη κλείνουν προσωρινά το Στ1 του 11ου Δημοτικού, τα Α2 και Ε3 του 2ου Δημοτικού, το Α2 του 5ου Δημοτικού, τα Ε1 και Στ1 του 6ου Δημοτικού, τα Α1, Α2, Α3 του 9ου Δημοτικού τα Β1 και Ε2 του 12ου Δημοτικού και το 16ο και 19ο Νηπιαγωγείο. Στον υπόλοιπο νομό Εβρου θα κλείσουν τα Β2, Στ2 και η Δ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Φερών, το νηπιαγωγείο Αβαντος και το 1ο νηπιαγωγείο Σουφλίου.

Επίσης, κλειστά θα μείνουν η Γ΄ τάξη του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου, το Επαγγελματικό Λύκειο Πολυγύρου Χαλκιδικής, το Γ2 του Γυμνασίου καθώς και το Α2 και οι τάξεις Β΄ και Γ΄ του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, το Β1 του 2ου Γυμνασίου Λέρου, το Ε2 του 1ου 12θέσιου δημοτικού Κω, το Α1 του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Τρίπολης, η Β΄ τάξη του 2ου Λυκείου Καβάλας, το Γ2 του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, τα Γ2 και Γ3 του Λυκείου Πολυκάστρου (Κιλκίς), το Ε3 του 42ου 12θέσιου Δημοτικού Λάρισας, τα Α4 και Β5 του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου «Παλαμαϊκή Σχολή», και το Α3 του 7ου Λυκείου Πατρών.