Έξαρση της πανδημίας στη Γαλλία λίγο πριν τις γιορτές

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Γαλλία αυξάνονται πάλι με το μέτρο της προαιρετικής χρήσης μάσκας να επιστρέφει στα μέσα μαζικής μεταφορές ή κατά την επαφή με ευάλωτα άτομα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας προειδοποιεί για  νέο κύμα της τονίζοντας πως επιβεβαιώνονται πάνω από 40.000 μολύνσεις του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση στη χώρα.

Μιλώντας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση η Μπορν εξέφρασε ανησυχία για τον χαμηλό βαθμό αξιοποίησης των αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 στις τάξεις των πιο ευάλωτων στρωμάτων του πληθυσμού. Η νόσος που προκαλεί ο ιός «συνεχίζει να σκοτώνει», επέμεινε σημειώνοντας πως μόνο το 10% όσων ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έχει λάβει αναμνηστική δόση, επισήμανε η πρωθυπουργός.

«Η επιδημία ξαναρχίζει», τόνισε απαριθμώντας πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά σχεδόν 10% και στις εισαγωγές κατά 22%. Υπογράμμισε πως την περασμένη εβδομάδα διαπιστώθηκαν σχεδόν 400 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η Μπορν αναφέρθηκε στον κίνδυνο μιας επιπλέον πίεσης στο σύστημα Υγείας, καθώς πέρα από την αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού καταγράφεται επιδημία γρίπης και η χειρότερη επιδημία βρογχιολίτιδας στη Γαλλία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World in Data, η Γαλλία έχει καταγράψει σχεδόν 159.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 38 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.