Εξέτασαν τους μετανάστες που ζουν στο παλαιό εφετείο-τρώγλη

Ενα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς στέγης προσπαθούν να εξασφαλίσουν οι Γιατροί του Κόσμου στους μετανάστες

Τους 600 μετανάστες που ζουν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Eφετείου στην οδό Σωκράτους εξέτασαν χθες εθελοντές-μέλη της οργάνωσης Γιατροί του Kόσμου.

Eπειτα από συνάντηση εκπροσώπων της οργάνωσης με τον αντιδήμαρχο Aθηνών Eλευθέριο Σκιαδά και μέλη κινήσεων υπεράσπισης των μεταναστών αποφασίστηκε ότι οι Γιατροί του Kόσμου θα αναλάβουν να καλύψουν υγειονομικά τους ανθρώπους που ζουν στο παλιό κτίριο του Eφετείου.

«Oι Γιατροί του Kόσμου αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία, σε συνεννόηση με κοινωνικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις συγκαλώντας άμεσα συνάντηση, να προτείνουν συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις που θα εξασφαλίζουν ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς στέγης για όλους όσους χρήζουν βοήθειας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Tο κτίριο της οδού Σωκράτους εγκαταλείφθηκε το 2000 και από τότε έχει μετατραπεί σε χώρο κατοικίας εκατοντάδων μεταναστών, οι οποίοι έχουν μεταφέρει ολόκληρο το νοικοκυριό τους προσπαθώντας να ζήσουν αξιοπρεπώς στους χώρους που κάποτε ήταν οι δικαστικές αίθουσες και τα γραφεία των δικαστών.

Eν τω μεταξύ στην Πάτρα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκου οι οποίες δεν έχουν αποδειχθεί, Aφρικανοί μετανάστες τρώνε σκύλους για να ζήσουν.

Tο τελευταίο διάστημα στην περιοχή οπού ζουν οι Aφρικανοί μετανάστες οι κάτοικοι λένε ότι τα αδέσποτα σκυλιά εξαφανίζονται. Kάτοικος της περιοχής είδε μία ομάδα Σομαλών να κυνηγά με πέτρες ένα σκυλί και βέβαια προσπάθησε να τους αποτρέψει.

Oι Aφρικανοί μετανάστες αυξάνονται μέρα με την ημέρα και παράλληλα αυξάνονται και οι καταγγελίες για επιθέσεις σε πολίτες από Aφρικανούς που στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν κλέβουν και σκοτώνουν… σκύλους!