Εξεταστική

Πρέπει να έχει κανείς το ηθικό πλεονέκτημα, ώστε να κινήσει διαδικασία ελέγχου για μείζονα ζητήματα διαφθοράς, όπως αυτά που συνέβησαν στην υγεία τα τελευταία χρόνια. Διότι, είναι θεσμικά και λογικά ανεπίτρεπτο ο ελέγχων να είναι ταυτόχρονα και ελεγχόμενος.

Επί είκοσι χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εναλλάσσονταν στην εξουσία θεωρούσαν ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα στο χώρο της υγείας ή κατά παρεμφερή διατύπωση «στο χορό της υγείας». Και σήμερα, που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει το ηθικό πλεονέκτημα να θέσει το δάχτυλο στον τύπο των ήλων, έρχονται οι ευωχούμενοι και το υπηρετικό τους προσωπικό και ζητούν να ελέγξουν τους ελέγχοντες, προκειμένου να πετάξουν στην κερκίδα τις ευθύνες για την ασύλληπτη κατασπατάληση πόρων και τη δημιουργία κολοσσιαίων περιουσιών από γιατρούς και πολιτικό προσωπικό.

Αυτοί που στην πολιτική τους διαδρομή δεν έκαναν ποτέ λόγο για φακελάκι και μίζες, θέλουν αίφνης να αυτοαναγορευτούν σε δημόσιους κατήγορους, κάνοντας λόγο για βούτυρο καθώς και όλα τα εδώδιμα και αποικιακά.

Καιρός λοιπόν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να δώσει το μήνυμα στην κοινωνία πως το πάρτι τελείωσε..