Εξηγήσεις από 4 γιατρούς ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Εξηγήσεις για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος τους θα κληθούν να δώσουν σήμερα στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Γιάννης Μελισσάς και Μαρία Καλμαντή, αλλά και οι θωρακοχειρουργοί κ.κ. Μονιάκης και Δροσίτης.

Οπως έχει γράψει η “Π”, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Γρηγόρη Πασπάτη, ο Γ. Μελισσάς θα απαντήσεις στις καταγγελίες που έχουν γίνει για εξωνοσοκομειακή δραστηριότητα αφού σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν από ασθενείς του, χειρουργούσε σε κλινική των Χανίων και πληρωνόταν για αυτή του την δραστηριότητα.

Η Μ. Καλμαντή έχει επίσης καταγγελίες σε βάρος της από γονείς παιδιών που παρακολουθούσε ότι τους ζητούσε χρήματα για να τους ενημέρωσει για την κατάσταση της υγείας τους.

Εξηγήσεις θα δώσουν ακόμη οι γιατροί κ.κ. Μονιάκης και Δροσίτης για την υπόθεση με τις αναβολές χειρουργείων και τις καταγγελίες σε βάρος του καθηγητή Γ. Χαλκιαδάκη.

Κινητοποίηση εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πραγματοποιούν στάση εργασίας την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 10-12 το μεσημέρι στο σαλόνι του νοσοκομείου ενώ η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων” ΠΑΓΝΗ, σε ανακοίνωσή τους καλούν όλους σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στη Νομαρχία Ηρακλείου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται:

“Αυτό που είναι σίγουρο είναι, ότι όποιοι κανόνες και να μπουν, όποιες ρυθμίσεις και να γίνουν ( σχέσεις νοσοκομείου – Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου) στο πλαίσιο της σημερινής πολιτικής, στόχο θα έχουν την ισχυροποίηση της εμπορευματικής δραστηριότητας και την παραπέρα εκμετάλλευση της ασθένειας των λαϊκών οικογενειών. Οι λαϊκές οικογένειες θα εξακολουθούν να επιβαρύνονται με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την πληρωμή εισιτηρίων στα εξωτερικά ιατρεία, στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, των αποκλειστικών, για τα «φακελάκια». Θα βιώνουν τις σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό. Θα εξακολουθούν να υφίστανται τις «λίστες αναμονής» για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία, και την αγωνία για την εξεύρεση ενός κρεβατιού στην εντατική, αν χρειαστεί. Εξίσου σοβαρά προβλήματα θα εξακολουθήσουν να βιώνουν και οι εργαζόμενοι στο χώρο τις Υγείας λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της τακτικής που ακολουθεί η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Υποκριτικά, πατώντας σε δύο βάρκες, από τη μία υποστηρίζει στα λόγια το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, ενώ από την άλλη δεν συμφωνεί με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία Πρόνοια”.