«Εξωφρενικό ψεύδος» το φακελάκι, θα κινηθεί νομικά ο γιατρός εναντίον Καλλιάνου

Μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου. Ο γιατρός και καθηγητής Αγγειοχειρουργικής διαψεύδει την οικογένεια για το «φακελάκι 500 ευρώ» που τον κατηγόρησαν πως έλαβε.

Με δήλωσή μέσω των δικηγόρων του ο γιατρός υποστηρίζει πως «ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος» και κάνει λόγο για «εξωφρενικό ψεύδος».

«Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς», τονίζει και ξεκαθαρίζει πως θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη για τις συκοφαντικές επιθέσεις.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη:

«Ο εντολέας μας, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας του Δημήτριου Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει -καρτερικά- την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις, που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

Η σημερινή όμως όψιμη -ακραία -συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση, υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει: ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.

Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς.

Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Γιάννης Καλλιάνος δήλωσε στο MEGA ότι «η μητέρα μου ένιωσε την ανάγκη να δώσει ένα χρηματικό ποσό στον θεράποντα γιατρό, σαν δώρο». Πρόσθεσε πως έστειλε μήνυμα στον γιατρό και του ζήτησε να δώσει πίσω τα χρήματα, ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του.

Μιλώντας στον Alpha, η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου υποστήριξε ότι έδωσε «τον φάκελο με τα χρήματα για να καλυτερεύσει τη ζωή του άντρα μου και τελικά τον πέθανε».

Παράλληλα, χθες, οι συνήγοροι του καθηγητή αγγειοχειρουργικής και θεράποντα ιατρού εξέδωσαν ανακοίνωση μιλώντας για το περιστατικό. «Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση αναμένεται να λάβει το δρόμο της Δικαιοσύνης.