Ευάγγελος Φιλόπουλος για «Γεννηματάς»: «Τέτοιο χάος μόνο στα νοσοκομεία της Γάζας»

Μια “υπεβατική εμπειρία”, όπως λέει έζησε στην εφημερία του Γενικού Κρατικού “Γ. Γεννηματάς”, όπου βρέθηκε με συγγενικό του πρόσωπο, ο χειρουργός και πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Ο γιατρός έμεινε, όπως αναφέρει, με την αδελφή του ξαπλωμένη σε ένα φορείο στο διάδρομο για περισσότερες από 5,30 ώρες και αφού αντίκρυσε, όπως λέει, με τα μάτια του σκηνές που μπορούν να συγκριθούν μόνο με νοσοκομείο σε καιρό πολέμου:

«Εξαντλήθηκα όρθιος να περιμένω και να τριγυρνώ τόσες ώρες, αλλά από την άλλη θεωρώ ότι έζησα μία υπερβατική εμπειρία. Το νοσοκομείο με την εικόνα του κόσμου που στριμωχνόταν, φώναζε, απειλούσε απεγνωμένους φύλακες (γυναίκες), φορεία να πηγαινοέρχονται ασταμάτητα, ασθενείς παρκαρισμένοι σε δεκάδες φορεία να περιμένουν σε μοντέρνες αίθουσες, τα ασθενοφόρα ασταμάτητα να φέρνουν συνεχώς τραυματίες ή ασθενείς, οι ελάχιστοι γιατροί (τους αλλους πρέπει κάποιοι να τους εξαφάνισαν με βομβαρδισμό ή άλλο τρόπο) και οι νοσηλεύτριες/ες σαν αλλοπαρμένοι να τρέχουν ακούραστα μια στον έναν μιά στον άλλον», ανέφερε ο γιατρός σε ανάρτησή του στο facebook.

Τελικά αποχώρησαν «οικεία βουλήσει» μετά από 5,2 ώρες, χωρίς η αδελφή του να λάβει ιατρική φροντίδα για το τραύμα της.

«Τέτοιο χάος δεν είχα ξαναδεί παρά μόνο από εικόνες που η τηλεόραση μας έδειχνε από τα νοσοκομεία της Γάζας. Τρόμαξα για την εμπειρια της «τηλεμεταφοράς» μου σε αυτό το μέρος της Μέσης Ανατολής. Κρίμα στη δωρεά του Ιδρύματος «Ι. Λάτση» που εκμοντέρνισε τα επείγοντα του «Γ.Γεννηματάς» πριν δύο χρόνια ώστε να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι ασθενείς. Τι να σου κάνουν, όμως, οι μοντέρνες εγκαταστάσεις όταν τόσοι πολλοί προσέρχονται με τα προβληματα τους ξεπερνώντας κατά πολύ τις όποιες δυνατότητες των ελάχιστων υγειονομικών και των σύγχρονων μηχανημάτων; ‘Οταν δεν εφημερεύουν κάθε μέρα ΟΛΑ τα Γενικά Νοσοκομεία είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί σωστά ένας πληθυσμός 5.000.000 της Αττικής; Μπορούν ένα δύο νοσοκομεία να δουλέψουν σωστά με το προσωπικό που τους έχει απομείνει για να διαγνώσουν και θεραπεύσουν ΕΓΚΥΡΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ όλη αυτή την πλημυρίδα των πασχόντων που τα κατακλύζει σε μέρες εφημερίας τους;», τονίζει ο γιατρός, ο οποίος αξίζει να αναφερθεί πως ήταν μέχρι και πριν από λίγα χρόνια Διευθυντής της Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για περισσότερα από 30 χρόνια.