Φ. Σκοπούλη: Πιθανά πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα πίσω από την επίθεση

Για "χαρακτηριστικά εμπάθειας", αλλά και για "πιθανά πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα", τα οποία βρίσκονται πίσω από το γνωστό λιβελογράφημα εναντίον της σχετικά με τη διαχείριση των διαδικασιών για τον μοριακό έλεγχο του αίματος κάνει λόγο την Τρίτη 28 Αυγούστου σε γραπτή δήλωσή της η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

Η υφυπουργός Υγείας επισυνάπτει στη δήλωσή της όλα τα αποδεικτικά της "καθαρής" θέσης της επίσημα έγγραφα και τονίζει: "Η παιδεία μου και η ευθύνη απέναντι στον εαυτό μου, τους συμπολίτες μου και τη ΔΗΜ.ΑΡ., που με τίμησε με την πρόταση που μου έκανε για τη δημόσια θέση την οποία κατέχω, μου αποκλείουν να εμπλακώ στο ελάχιστο σε διαδικασίες διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και κατάχρησης οποιασδήποτε νόμιμης διαδικασίας. Βρίσκομαι στη θέση αυτή για να επιλύνω προβλήματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, παίρνοντας ακέραια την ευθύνη που μου αναλογεί".

Η Φωτεινή Σκοπούλη παραθέτει διεξοδικά όλες τις κρίσιμες καμπές της υπόθεσης από τις 9 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου 2012 και επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Ο εκδότης και ο συντάκτης του συγκεκριμένου δημοσιεύματος όφειλαν πριν βγάλουν συμπεράσματα να ζητήσουν πλήρη ενημέρωση. Η επιλεκτική έκθεση στοιχείων και η ανακριβής και έντονα επικριτική προβολή συμπερασμάτων εναντίον ατόμων ενέχει χαρακτηριστικά εμπάθειας που πιθανά επάγονται από πολιτικά, ή οικονομικά συμφέροντα παρά από την αγωνία για τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος".

Από τον Βασίλη Βενιζέλο