Φάλαγγα και ρετσινόλαδο για εγγραφή σε προσωπικό γιατρό..

Μόνον φάλαγγα και ρετσινόλαδο δεν περιλαμβάνει η απόφαση Πλεύρη για τα υποτιθέμενα «κίνητρα» εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό γιατρό.

Όποιος τολμήσει να μην εγγραφεί θα καταβάλλει από 1ης Ιανουαρίου του επομένου έτους 20% επιπλέον συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη και 20% επιπλέον συμμετοχή στις εργαστηριακές εξετάσεις και στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές.

Αυτά προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (κλικ εδώ) που, εκτός του Θάνου Πλεύρη που διαθέτει οικογενειακή παράδοση στα δημοκρατικά δικαιώματα, προσυπογράφουν οι Χρήστος Σταϊκούρας, Θ. Σκυλακάκης και Κωστής Χατζηδάκης.

Αντί να δώσουν κίνητρο στους πολίτες προκειμένου να εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό, μειώνοντας τη συμμετοχή που καταβάλλουν σε φάρμακα και εργαστηριακές εξετάσεις, οι αστέρες σκέφτηκαν να επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους τυχόν δεν εγγραφούν, ώστε να καταστεί κερδοφόρος η επιχείρηση.

Αντί να επιβάλλουν το ενδεδειγμένο “κανένα φάρμακο χωρίς συνταγή γιατρού“, το οποίο αποτελεί ισχυρό κίνητρο εγγραφής σε προσωπικό γιατρό, επιμένουν στο καθεστώς της διάγνωσης παθήσεων από τον φαρμακοποιό της γειτονιάς και της συνακόλουθης πολυφαρμακίας που ευνοεί τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Εξάλλου, η ανάγκη μείωσης στη συμμετοχή των φαρμάκων ισχύει άνευ ετέρου, αφού η ιδιωτική συμμετοχή των ελληνικών νοικοκυριών ανέρχεται στο 40% της συνολικής δαπάνης υγείας, από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ΕΕ.

Ως αναμενόμενο, όλες οι ημερομηνίες εφαρμογής και ποινών που περιγράφει η ΚΥΑ περιστρέφονται γύρω από τις πιθανές ημερομηνίες διενέργειας εκλογών το φθινόπωρο.


*Το εξώφυλλο του κατατοπιστικού βιβλίου “Βασανιστήρια και Εξουσία” του Κ. Σιμόπουλου το προσθέσαμε για το ενδεχόμενο να θελήσει ο κ. Πλεύρης να αλιεύσει επιπρόσθετα κίνητρα εγγραφής στον προσωπικό γιατρό.