Φάρμακο

Τον τελευταίο καιρό γράφτηκαν απίθανα πράγματα με αφορμή την έλλειψη ορισμένων φαρμάκων από τα φαρμακεία της χώρας.


Κάποιοι ειδήμονες απέδωσαν τις ελλείψεις στις φτηνές τιμές που έχουν τα φάρμακα στην Ελλάδα, ζητώντας εμμέσως να ακριβύνουν τα σκευάσματα.


Κάποιες πέννες απέδωσαν την έλλειψη φαρμάκων στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία παγίως ευθύνεται για όλα τα δεινά, των φυσικών καταστροφών μη εξαιρουμένων. Αυτοί ήταν πιο brutal. Δεν πρότειναν τεχνοκρατική, αλλά πολιτική λύση: να φύγει η κυβέρνηση!

Σήμερα όμως μία φαρμακευτική εταιρεία εξέδωσε δελτίο τύπου (κλικ εδώ), στο οποίο εξηγεί πως κάποια φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας έχουν εξαντληθεί επειδή τυφώνας έπληξε εργοστάσιο παραγωγής στο Πουέρτο Ρίκο. Να λοιπόν που βρήκε θέση στο αφήγημα και μιά φυσική καταστροφή!


Είναι αξιοπρόσεκτο πόσο οι brutal πέννες υποβαθμίζουν -μέχρι αποσιωπήσεως- την πρόσφατη αποδοκιμασία που υπέστη η Roche από κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκούς θεσμικούς παράγοντες για την απόπειρά της να αποσύρει φάρμακο από τη θετική λίστα.


Αναμενόμενα όλα τα παραπάνω.
Όταν έντυπος και ηλεκτρονικό τύπος είναι γεμάτος από χρυσοπληρωμένες διαφημίσεις φαρμακευτικών εταιρειών, αρκετές  μάλιστα γκρίζες, είναι προφανές πως κάθε προσπάθεια που βάζει τους χρυσούς χορηγούς στο στόχαστρο θα δέχεται είτε διασταυρούμενα πυρά μεγάλου βεληνεκούς, είτε οχετούς ύβρεων..