Φεστιβάλ θεατρου “επι κλίνης”

Ενα διαφορετικό Φεστιβάλ Θεάτρου, σ ενα διαφορετικό χώρο.

Τρείς παραστάσεις, απο τρείς θεατρικές ομάδες για τους ασθενείς και συνοδούς του νοσοκομειου "Γεώργιος Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης.

Η θεατρική ομάδα "Ληνός" του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου "Γ.Παπανικολάου" Θεσσαλονικης, που έκλεισε μόλις τα 20 χρόνια λειτουργίας της, αποφάσισε και διοργανώνει ενα διαφορετικό φεστιβάλ θεάτρου σε υπαίθριο χώρο του νοσοκομείου. Χρησιμοποιώντας τον δικό της βασικό εξοπλισμό, στήνει ενα ιδιότυπο φεστιβάλ που αποτελείται απο τρείς παραστάσεις:

Τετάρτη 13 Ιουνίου : "Κλέψε Λιγότερο" του Dario Fo.
Πρόκειται για τη φετινή παραγωγή της ομάδας του νοσοκομείου. Μια μαύρη κωμωδία, στη διάρκεια της οποίας η πραγματικότητα της ανθρώπινης κοινωνίας ξεπερνάει τη φαντασία της.

Παρασκευή 15 Ιουνίου: "Θείος Πάπαρος" του Augusto Boal, απο την θεατρική ομάδα "Παραβάτες της Σκηνής" του εμπορικού συλλόγου Πυλαίας. Σοβαρή διακωμώδηση της σημερινής κοσμικής πραγματικότητας του χρήματος και της εξουσίας.

Πέμπτη 21 Ιουνίου : " Οι Αγροίκοι" του Carlo Goldoni, απο την θεατρική ομάδα "Μηχανή" του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης.
Μιά Κωμωδία του καρναβαλιού της Βενετίας με κοστούμια εποχής.

Με εθελοντική προσφορά μεταφορέων ασθενών και οδηγών , θα γίνει προσπάθεια να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις όσοι περισσότεροι ασθενείς με τους συνοδούς τους μπορούν.
Τις παραστάσεις απευθύνονται επίσης στους κατοίκους των γύρω χωριών και οικισμών και μπορούν να παρακολουθήσουν και οποιοι άλλοι θέλουν.
Ολες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 μμ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο πάρκινκ του Πειραματικού εργαστηρίου, πισω απο το κτήριο της Καρδιοχειρουργικής.