Φεύγει το προσωπικό στους Αγίους Αναργύρους!

Γράφει:  Αιμίλιος Νεγκής

 

Αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι. Σήμερα, μάλιστα, περίπου 100 εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν αποσπαστεί από άλλα νοσοκομεία, επέστρεψαν πίσω στις οργανικές τους θέσεις, διότι ουδείς αρμόδιος διευθέτησε νομικά το θέμα!

Ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι και περίπου 45 νοσηλευτές (κυρίως από το Σισμανόγλειο), οι οποίοι χθες ειδοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες, στις οποίες ανήκουν οργανικά να παρουσιαστούν εκεί και όχι στο Ογκολογικό. Το θέμα είναι ότι χωρίς νοσηλευτές το νοσοκομείο δεν είναι σε θέση να συμμετέχει στη γενική εφημερία του λεκανοπεδίου, τινάζοντας στον αέρα τα σχέδια και τις υποσχέσεις του Άδωνη Γεωργιάδη.

Θυμίζουμε ότι και την περασμένη Πέμπτη το νοσοκομείο δεν κατάφερε να συμμετέχει στη γενική εφημερία και την ύστατη ώρα επιστρατεύτηκε το Αμαλία Φλέμιγκ, στο οποίο όμως όλο το προσωπικό – πλην των γιατρών – είχε τεθεί σε κινητικότητα. Όπως είχε αποκαλύψει το Virus στο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν καταστάσεις απείρου κάλους με τις επισκέπτριες υγείας, που είχαν μεταφερθεί κακήν κακώς, να βάζουν τα κλάματα από τον όγκο της δουλειάς…

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως κάποιοι στο υπουργείο Υγείας λειτουργούν στο πόδι, εκθέτοντας και τον Άδωνη. Προφανώς, υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν μεταξύ του γ.γ. του υπουργείου Υγείας Πελ. Καλλίρη, του διοικητή του ΕΚΕΠΥ κ. Παν. Ευσταθίου και της ηγεσίας της 1ης ΥΠΕ κ.κ. Βασ. Κοντοζαμάνη και Σωτ. Ζώτου.