Φεύγουν στο εξωτερικό ή στρέφονται στα ιδιωτικά

ΣΤΟΝ «ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ» τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα καθημερινά παραβιάζονται. Χιλιάδες άνθρωποι μέσα στη διάρκεια του χρόνου οδηγούνται στα χειρουργεία με μεγάλη καθυστέρηση- μετά την πρώτη διάγνωση- ή καθυστερούν σε τραγικό βαθμό να αρχίσουν την ακτινοθεραπεία τους. Κάποιοι που βρίσκονται στις λίστες αναμονής καταφέρνουν να φύγουν στο εξωτερικό ή να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα.
«Στην πλειονότητά τους όμως περιμένουν καρτερικά να έρθει η σειρά τους αφού πρόκειται για φτωχούς ή και άπορους ανθρώπους που δεν έχουν δεύτερη επιλογή», λέει ο κ. Μπερούκας.
«Η αναπλήρωση των χειριστών που φεύγουν μέσω ΑΣΕΠ απαιτεί δύο χρόνια», τονίζει ο κ. Δημάρατος. «Αλλά και η εκπαίδευση των συμβασιούχων κρατά τρεις μήνες για να γίνουν αποτελεσματικοί. Και πέντε μήνες μετά η σύμβαση λήγει και φεύγουν…
Έχουμε πρόβλημα, δεν μπορούμε να ενεργήσουμε σαν θεοί! Θα πρέπει ίσως οι γιατροί να συστήνουν σε ορισμένους αρρώστους τους να πάνε κάπου αλλού για την ακτινοθεραπεία τους… Ο “¶γιος Σάββας” αγκομαχά, δεν μπορεί να ανταποκριθεί».