Φλώρινα: Σε απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα οι γιατροί του νοσοκομείου Φλώρινας

    Σε απεργία διαρκείας θα προχωρήσουν οι γιατροί του νοσοκομείου Φλώρινας από την ερχόμενη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού, που τους αναγκάζουν να κάνουν 15 εφημερίες το μήνα.

    Αν και 21 από τους 27 γιατρούς που εργάζονται στο νοσοκομείο υπέβαλαν ομαδικά τις παραιτήσεις τους, το νοσοκομείο, προς το παρόν, λειτουργεί κανονικά, καθώς οι υπό παραίτηση γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται.

    Για το πρόβλημα ευθύνεται το γεγονός ότι το νοσοκομείο είναι “ακέφαλο” από τον περασμένο Μάρτιο, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, Ελεούσα Τριανταφυλλίδου, η οποία ασκεί χρέη διοικητή.

    «Επειδή δεν υπάρχει διοικητής, καθυστερούν οι προκηρύξεις προσλήψεων ιατρικού προσωπικού. Έτσι, ενώ ο οργανισμός του νοσοκομείου προβλέπει 53 θέσεις γιατρών, οι γιατροί που εργάζονται είναι μόνο 27. Λόγω της έλλειψης προσωπικού, δύο γιατροί σε βασικό τμήμα του νοσοκομείου αναγκάζονταν να κάνουν 15 εφημερίες του μήνα, πράγμα που είναι αδύνατον. Κάποια στιγμή επισκέφτηκε το νοσοκομείο εισαγγελέας και επειδή κάποιοι συνάδελφοι που εφημέρευαν είχαν πάει να ξεκουραστούν ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τους. Εμείς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλη αυτή την κατάσταση, υποβάλλαμε ομαδικά τις παραιτήσεις μας, ωστόσο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε κανονικά ως προσωπικό ασφαλείας για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Από Δευτέρα, όμως, θα προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας και στο νοσοκομείο θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ δεν θα λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και δεν θα γίνουν τα χειρουργεία» επισήμανε η κ. Τριανταφυλλίδου.