Φωτιά στην κυβέρνηση από τις…προσλήψεις Γρηγοράκου! Όλο το παρασκήνιο

Αναστάτωση προκάλεσαν στη συγκυβέρνηση οι εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, περί προσλήψεων στο ΕΣΥ το 2015.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 

Λάδι στη φωτιά στις ήδη τεταμένες σχέσεις στο υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι έπεσε με τη γνωστοποίηση από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι αιτείται από τα αρμόδια υπουργεία προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για την επόμενη χρονιά. 

 

Ο κ.Γρηγοράκος ανακοίνωσε πως απεύθυνε αίτημα τόσο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών για μελλοντικές προσλήψεις. Ειδικότερα στο αίτημα προβλέπονται προσλήψεις 1.500 θέσεων μόνιμων ιατρών, καθώς και 2.500 θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, λοιπού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

 

Βέβαια το αίτημα Γρηγοράκου φαίνεται πως δεν είχε συζητηθεί προηγουμένως στην οδό Αριστοτέλους ώστε να υπάρχει ένας κοινός σχεδιασμός.  Αποτέλεσμα ήταν το βράδυ της Δευτέρας να υπάρξει αναστάτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο σχετικά με το ποιος …αιτείται τι.

 

Πληροφορίες λένε πως ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης δεν ήταν ενήμερος για τις…προσλήψεις Γρηγοράκου οι οποίες να σημειωθεί πως προαναγγέλθηκαν πριν ακόμη εγκριθούν από τα αρμόδια υπουργεία. 

 

Πάντως αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) οι οποίοι μιλούν για προεκλογικές εξαγγελίες ενώ εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με το αν μπορούν να γίνουν αυτές οι προσλήψεις τη στιγμή που δεν προβλέπονται στον προϋπολογισμό. 

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας: «Ενώ ο προϋπολογισμός του κράτους έχει καταρτισθεί και βρίσκεται ήδη στη Βουλή, ο κ. Γρηγοράκος θυμήθηκε αίφνης να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών έγκριση 1500 θέσεων γιατρών, αίτημα που προβάλλει με Δελτίο Τύπου το οποίο απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης.

 

Επιβεβαιώνεται λοιπόν η εκτίμηση της ΟΕΝΓΕ πως όλες οι δήθεν προσλήψεις είναι κυριολεκτικά χωρίς έρεισμα, εφόσον δεν αποτυπώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό και η εξαγγελία τους γίνεται για να εισπράξει η κυβέρνηση προεκλογικά οφέλη».