«Φρένο» σε 87 ιατρικές πράξεις

Εντείνονται τα προβλήματα των ασφαλισμένων σε όλα τα ταμεία μετά την άρνηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να αναγνωρίσει 87 ιατρικές πράξεις που τιμολογούνται με υπουργικές αποφάσεις και όχι με τα ισχύοντα προεδρικά διατάγματα.

Το πρόβλημα κατήγγειλε χθες η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, σημειώνοντας πως οι εξαιρούμενες πράξεις αφορούν όχι μόνο τους ασφαλισμένους του δημοσίου αλλά όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους όλων των ταμείων, είτε προς το δημόσιο, είτε προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Κατήγγειλε ακόμη, ότι οι επιβαρύνσεις φθάνουν μέχρι και τα 2.045 ευρώ και πρόσθεσε πως τέτοιες αποφάσεις αποτελούν προάγγελο νέων περικοπών για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους στο όνομα της εξυγίανσης των οικονομικών της υγείας.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών κατήγγειλε ότι στις παραπάνω εξετάσεις περιλαμβάνονται σπινθηρογραφήματα, αντισώματα, σειρά ορμονικών ή αντικαρκινικών εξετάσεων, που βρίσκονται εκτός τιμολόγησης, απροειδοποίητα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΔ αποφάσισε να επιτρέπει τον έλεγχο των καρκινικών δεικτών, μόνο εφόσον έχει ήδη διαγνωστεί ο κακοήθης όγκος και όχι σε προληπτική βάση, τη στιγμή που οι εξετάσεις αυτές γίνονται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία για τη διαφοροδιάγνωση αν πρόκειται για κακοήθεια ή φλεγμονή.