Φθίνουσα η πορεία των κρουσμάτων του Η1Ν1

Καταγράφηκαν άλλοι 26 θάνατοι από τη γρίπη Α(H1N1), αλλά η τάση των κρουσμάτων είναι φθίνουσα.

Η Αργεντινή κατέγραψε 26 θανάτους μέσα σε μία εβδομάδα από τη λεγόμενη γρίπη των χοίρων, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων να ανέλθει στους 465, ωστόσο η καμπύλη της ασθένειας εξασθενίζει στην τρίτη χώρα στον κόσμο που έχει πληγεί περισσότερο από την ασθένεια, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας.

Τα εργαστήρια εξετάζουν επίσης 349 «ύποπτους» θανάτους, οι οποίοι μπορεί να συνδέονται με την πανδημία της γρίπης Α(H1N1), διευκρινίζει το υπουργείο σε μία ανακοίνωση.

Κάνει επίσης λόγο για περισσότερες από 800.000 περιπτώσεις με συμπτώματα γρίπης, από τις οποίες 8.240 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας αφότου εμφανίστηκε ο ιός Α(H1N1) στην Αργεντινή, στις 17 Μαΐου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σε υποχώρηση και αντιστοιχεί στο εξής στους συνηθισμένους αριθμούς αυτή την εποχή για μία ασθένεια όπως η γρίπη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Χουάν Μανσούρ, επικαλούμενος μία μείωση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία και της ζήτησης για αντιικά φάρμακα.

Η Αργεντινή είναι η τρίτη πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο μετά τη γειτονική της Βραζιλία (557 θάνατοι) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (552 θάνατοι).

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ