Φυτοζωεί η Υγεία στα μικρά νησιά

Σύμφωνα με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη πρόσφατα ο τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας, η έλλειψη αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου έχει ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στο νησί, ενώ το Κέντρο Υγείας Τήνου δεν διαθέτει καν παθολόγο. Επίσης, οι πολύωρες καθυστερήσεις για τις αεροδιακομιδές ασθενών από τη Σίκινο, τη Φολέγανδρο, την Ανάφη και την Ίο, αλλά και το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούνται τα μικρά ελικοδρόμια αυτών των νησιών, έχουν ως αποτέλεσμα οι ασθενείς προς αεροδιακομιδή να μεταφέρονται με… ψαροκάικα στη Σαντορίνη, ενώ η Ίος διαθέτει επίσης δύο… παροπλισμένα ασθενοφόρα.

Ακόμη, χωρίς γιατρό λειτουργούν τα τρία περιφερειακά ιατρεία της Πάρου, ενώ το Κέντρο Υγείας Σερίφου λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα με μόλις έναν αγροτικό γιατρό, ο οποίος ετέθη εκτός μάχης γιατί έπαθε γαστρορραγία, με αποτέλεσμα η… δήμαρχος του νησιού να εκδίδει η ίδια ιατρικές βεβαιώσεις στο Κέντρο Υγείας!

Τέλος, με ελλείψεις της τάξης του 60% σε νοσηλευτικό προσωπικό λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης, ένα νησί που δέχεται και φέτος εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ενώ στοιχειώδη αναλώσιμα υλικά λείπουν από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα, τέλος, με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ, έξι νησιά του Αιγαίου, η Ίος, η Κέα, η Κίμωλος, η Σέριφος, η Σύμη και η Τήλος, είναι απροσπέλαστα τη νύχτα για τα ελικόπτερα των αεροδιακομιδών.