Γ. Μπασκόζος: Δεν υπάρχει έλλειψη κονδυλίων στο θέμα των φαρμάκων, τα προβλήματα θα λυθούν άμεσα (Video)

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>«Υπάρχουν όλα τα κονδύλια για να αγοραστούν τα φάρμακα, δεν υπάρχει έλλειψη κονδυλίων στο θέμα των φαρμάκων» δήλωσε ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος στο Mega. «Θα υπάρξει μάλιστα ξεχωριστός κωδικός στα νοσοκομεία για αυτά τα φάρμακα ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να πάνε να καλύψουν άλλες τρύπες». «Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και καλύτερα» ξεκαθάρισε.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>«Αδυναμία προμήθειας για το 2016 δεν υπήρξε ούτε μία μέρα, υπήρξε αυτή η αρρυθμία. Το 2015 με τους ελαττωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, δυστυχώς υπήρχε και η τακτική κάποιων διοικήσεων να μην τα παραγγείλουν για να καλύψουν άλλα προβλήματα. Αυτό όμως τελείωσε» ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Χαρακτήρισε «απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό σε καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας» και ζήτησε παράλληλα συγγνώμη ως γιατρός και ως γενικός γραμματέας για την ταλαιπωρία αυτή των συνανθρώπων μας. Όμως όπως εξήγησε είναι «σωστό το μέτρο». Θα σταματήσει πια να διώχνεται ο άρρωστος από το νοσοκομείο να πηγαίνει στον ΕΟΠΥΥ να πάρει το φάρμακο του και να ξαναγυρνάει.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Τέλος για τις ελλείψεις προσωπικού στις μονάδες εντατικής θεραπείας δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Κατ. Μπρ.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>