Γ. Καμίνης για ΚΕΘΕΑ: Κρατικοποιείτε έναν απολύτως επιτυχημένο ιδιωτικό οργανισμό

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Υγείας για την κρατικοποίηση του ΚΕΘΕΑ άσκησε ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης προς τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη. 
«Βλέπουμε μια φιλελεύθερη, υποτίθεται, κυβέρνηση να κρατικοποιεί έναν ιδιωτικό φορέα απολύτως επιτυχημένο, και μάλιστα με μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Υποβαθμίστηκε σε αφόρητο επίπεδο η Βουλή τα τελευταία χρόνια με αυτές τις μεθόδους. Ποια είναι η απρόβλεπτη και έκτακτη ανάγκη την οποία εξυπηρετεί η ΠΝΠ με την οποία κρατικοποιείται το ΚΕΘΕΑ; Γιατί πάτε να βάλετε στη χοάνη του κράτους ένα επιτυχημένο ιδιωτικό οργανισμό με τέτοιο έργο;»
«Το ΚΕΘΕΑ αποτελεί σπάνια περίπτωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που ασκεί με επιτυχία δημόσια λειτουργία.Το ΚΕΘΕΑ αυτοδιοικείται, έχει χρηστή διαχείριση, περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από τους συλλόγους γονέων των χρηστών, δραστηριοποιείται σε 29 πόλεις και 19 σωφρονιστικά καταστήματα, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. 7 στους 10 χρήστες που συμμετέχουν στα προγράμματα του μετά από 5 χρόνια βγαίνουν καθαροί», σημείωσε επίσης ο κ. Καμίνης. 
Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο απάντησης του υφυπουργού στην επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Καμίνης για τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Για το θέμα αυτό ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε πως το υπουργείο έχει ήδη συντάξει σχέδιο υπουργικής απόφασης για το θέμα, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την τελική έκδοση της.