Γ. Κίρκος, Διοικητής 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας: Δεν γίνονται μετατάξεις από υπηρεσιακά ΔΣ Νοσοκομείων

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το υπηρεσιακό συμβούλιο των νοσοκομείων «Παπανικολάου», «Γεννηματάς», «Άγιος Δημήτριος» και «Ψυχιατρικό», σε δύο συνεδριάσεις του που έγιναν αμέσως μετά τις γιορτές αποφάσισε αθρόες μςτατάξεις. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η μετάταξη 16 νοσηλευτών σε άλλους κλάδους, κυρίως διοικητικούς» (δείτε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ της εφημερίδας).
 
Όπως διευκρινίζει ο Διοικητής της 3η ΥΠΕ οι περισσότερες από τις αιτήσεις για μετάταξη είχαν κατατεθεί σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν, το φθινόπωρο του 2014. Τα υπηρεσιακά συμβούλια όμως δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για την διενέργεια μετατάξεων, πέρα από την γνωμοδότηση.
 
Αντίθετα τα νέα Διοικητικά Συμβούλια που θα οριστούν μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, είναι αυτά που θα εξετάσουν εξ ολοκλήρου τις αιτήσεις για μετάταξη, έχοντας ως απλή γνωμοδότηση τις αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων» τονίζει ο κ. Κίρκος.
 
Τα νέα Διοικητικά Συμβούλια θα εξετάσουν αν είναι αναγκαία η μετάταξη και αν δεν αφήνει πίσω της κενά στην λειτουργία των Νοσοκομείων. Τότε θα σταλούν στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, όπου και θα δοθεί η τελική έγκριση για αυτές.
«Δεν προκύπτει θέμα άγνοιας μου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς δεν έχω καμία ευθύνη για το θέμα στην παρούσα φάση» σημειώνει ο Γ. Κίρκος.
 
Ο κ. Κίρκος με αφορμή το δημοσίευμα, και όχι μόνο, είχε την Δευτέρα συνάντηση με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Όπως δήλωσε στο stokokkino.gr το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό, καθώς οι εργαζόμενοι κατανοούν και τον ασφυκτικό οικονομικό κλοιό που λειτουργούν οι ΥΠΕ.
 
Ωστόσο ο Διοικητής διευκρινίζει ότι κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να αιτηθεί την μετάταξη του σε κάποιο άλλο τομέα, πόσο μάλλον εάν στην πορεία της εργασίας του έχει βελτιώσει το βιογραφικό του. «Κάθε μετάταξη όμως θα γίνεται και με βάση τις ανάγκες του Νοσοκομείου, και της καλύτερης δυνατής λειτουργίας του» σημείωσε ο κ. Κίρκος.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>