Γαλάζιοι γιατροί κατά του υπουργείου Υγείας

ΕΝΑΝΤΙΟΝ της πολιτικής του υπουργείου Υγείας στρέφονται πλέον οι γιατροί όλης της χώρας, ακόμη και όσοι πρόσκεινται στην κυβερνητική παράταξη! Στην προχθεσινή τους συνέλευση, τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) επέκριναν την τακτική που ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς. Μάλιστα, πιο σκληρή κριτική άσκησαν τα μέλη της συμπολιτευόμενης συνδικαλιστικής παράταξης.

Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας του ιατρικού κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση είναι και το γεγονός ότι οι θέσεις που υιοθετήθηκαν στη συνέλευση είναι όσες είχαν προτείνει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων, οι γιατροί ζητούν προσαρμογή του μισθολογίου τους ανάλογα με τον μέσο όρο των αποδοχών των γιατρών της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης, αποδέσμευση του μισθού από τη βαθμίδα, ένταξη του επαγγέλματός τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενσωμάτωση των εφημεριών στον βασικό μισθό και υπολογισμό αυτών των ωρών εργασίας ως συντάξιμων.

Σχεδόν ομόφωνα οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αρχίζοντας με 24ωρη απεργία, η οποία αναμένεται να προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα.