Γάζα – Γιατροί Χωρίς Σύνορα / Εδώ και μια εβδομάδα, χρησιμοποιούμε ξύδι για τη θεραπεία των μολύνσεων

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Γάζας Al Quds μεταφέρει ο δρ. Nedal Abed, ορθοπεδικός χειρουργός.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δημοσίευσαν βίντεο με την μαρτυρία του, με τις περιγραφές να είναι συγκλονιστικές.

«Έχουμε πολλούς, εκατοντάδες τραυματίες. Υποδεχόμαστε πολλούς τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές Πολλές φορές δεχόμαστε τραυματίες με ακρωτηριασμούς, ξέρετε, μετά από εκρήξεις» λέει αρχικά ο γιατρός.

«Κυριολεκτικά ξεκινήσαμε πριν από μία εβδομάδα να χρησιμοποιούμε ξύδι για τη θεραπεία των μολύνσεων», αναφέρει στη συνέχεια.

Ο γιατρός εξηγεί επίσης ότι ο ίδιος δεν έχει πλέον κάποιο σπίτι για να επιστρέψει, καθώς και το δικό του έχει καταστραφεί, ενώ όλοι ανησυχούν για τις οικογένειές τους, αφού υπάρχουν και προβλήματα με την επικοινωνία.

Όπως εξηγεί, γίνονται συνεχώς εκρήξεις σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο, ενώ τους ζητούν συχνά να το εκκενώσουν. Κανείς όμως δεν τους λέει πού να πάνε.

«Εμείς δεν το κάνουμε. Θέλω να πω δε μπορούμε γιατί δε μας λένε πού να πάμε και πώς να μεταφέρουμε τους ασθενείς μας. Στην πραγματικότητα έχουμε χιλιάδες πολίτες στο νοσοκομείο. Πώς να τους πείσουμε να βγουν έξω; Πού; Πού να πάνε;».