ΓΑΖΑ / Βομβάρδισαν νοσοκομείο – Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς εκφράζονται από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας της Γάζας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 500 άνθρωποι στον βομβαρδισμό που είχε στόχο το νοσοκομείο. Πολλοί από τους τραυματίες φαίνεται να είναι γυναίκες και παιδιά, ανέφερε το Al Jazeera. Το νοσοκομείο στέγαζε οικογένειες εν μέσω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών της Γάζας από το Ισραήλ.

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) καταδίκασε έντονα την επίθεση στο Αραβικό Νοσοκομείο Αλ Αχλί της Γάζας.

Σε δήλωση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus έγραψε: «Ζητούμε την άμεση προστασία των πολιτών, την υγειονομική περίθαλψη και την ανατροπή των εντολών εκκένωσης».

ΠΟΥ / Το νοσοκομείο στη Γάζα ήταν λειτουργικό, με γιατρούς, ασθενείς, εκτοπισμένους

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο Νοσοκομείο Al Ahli στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει πως το νοσοκομείο ήταν λειτουργικό, με ασθενείς, νοσηλευτές και φροντιστές και εκτοπισμένους Παλαιστινίους να στεγάζονται εκεί. Οι πρώτες πληροφορίες, όπως υπογραμμίζει, κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημειώνει πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν ένα από τα 20 στη βόρεια της Λωρίδας της Γάζας που αντιμετώπισε «εντολές εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό».

Η εντολή εκκένωσης, τονίζει, ήταν αδύνατο να εκτελεστεί δεδομένης της τρέχουσας ανασφάλειας, της κρίσιμης κατάστασης πολλών ασθενών και της έλλειψης ασθενοφόρων, προσωπικού, χωρητικότητας κρεβατιού του συστήματος υγείας και εναλλακτικού καταφυγίου για τους εκτοπισμένους.