ΓΕΜΗΣΟΕ

Το Επιτελικό Κράτος κινήθηκε με δύο παράλληλες τακτικές:

Ως ΠΡΩΤΗ τακτική επιλέχθηκε η νομοθετική περιστολή δικαιωμάτων και η «νόμιμη» παρακολούθηση των κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων. Ενδεικτική περίπτωση αυτής της τακτικής ήταν το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων, το αποκαλούμενο ΓΕΜΗΣΟΕ, στο οποίο φακελώνονταν όλα τα συνδικάτα, οι Διοικήσεις τους και οι εργαζόμενοι.

Ως ΔΕΥΤΕΡΗ τακτική επιλέχθηκε η παρακολούθηση μέσω της ΕΥΠ και των διάφορων λογισμικών, όπως το Predator, για τα οποία έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με αποσταθεροποίηση και πτώση η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τελικά φαίνεται πως και οι δύο τακτικές του Επιτελικού Κράτους καταρρέουν με πάταγο.

Το ΓΕΜΗΣΟΕ κρίθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και οι νομοθετικές ρυθμίσεις Χατζηδάκη κρίνεται πως προσβάλλουν τον πυρήνα της συνδικαλιστικής ελευθερίας.

Οι παρακολουθήσεις, παρά την απόπειρα να κριθούν ως αμελητέο γεγονός, έχουν ξεσηκώσει διεθνή σάλο, αναγκάζοντας τον εμπνευστή τους Κυριάκο Μητσοτάκη σε θλιβερές απολογίες, όπως η προχτεσινή στον Χατζηνικολάου.

Το τελειωτικό χτύπημα στις άθλιες αυτές μεθοδεύσεις θα δώσει ο λαϊκός παράγοντας με τις κινητοποιήσεις του, προσπερνώντας τις συγκρούσεις των ολιγαρχών και των μεγάλων ομίλων ενημέρωσης που αλλάζουν στρατόπεδα όπως η φορά του ανέμου.