Γενική εφημερία χωρίς ηλεκτρικό στο «Παπανικολάου» – Βλάβη από τη Δευτέρα

Αδιανόητες καταστάσεις στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε Γενική Εφημερία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στα ΤΕΠ και μετά από ώρες μετέφεραν επειγόντως γεννήτριες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι βασικές ανάγκες των κλινικών που βρίσκονται στο καλούμενο Νέο Κτίριο.

Η κατάσταση μοιάζει εξωφρενική καθώς η διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, το πρόβλημα δηλαδή κρατά δύο μέρες. Στο Νέο Κτίριο στεγάζονται τα χειρουργεία του νοσοκομείου (Νευροχειρουργική, Καρδιοχειρουργική, Ορθοπεδική, Στεφανιαία), τα ΤΕΠ(επείγοντα) και τα εργαστήρια(Μαγνήτης. Αξονικός, ακτινολογικό).

Έξω φρενών οι γιατροί είπαν στην «ΕφΣυν» ότι κανένας δεν τους έχει ενημερώσει τι συμβαίνει, λέγοντας πως «λέμε στους ασθενείς που είχαν ραντεβού κλεισμένο ότι δεν έχουμε ρεύμα και μένουν άναυδοι ή γελάνε και δεν μας πιστεύουν αφού τους φαίνεται απίστευτο ότι είναι δυνατό να μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση ένα μεγάλο νοσοκομείο» και είναι δεδομένο ότι υπάρχει ανησυχία για την μία γεννήτρια που δουλεύει συνέχεια από χθες για τις στοιχειώδεις ανάγκες. Πριν λίγο μάλιστα στην επικοινωνία που είχαμε μάλιστα υπήρξε γενική πτώση οπότε γιατροί και νοσηλευτές σάρκαζαν «ευτυχώς είναι μέρα και βλέπουμε αλλά πάμε στην τουαλέτα με φακό…».

Είναι άγνωστο τι μορφής βλάβη έχει παρουσιαστεί, σίγουρα όμως είναι μεγάλη και είναι να απορεί κανείς γιατί το πρόγραμμα εφημεριών έμεινε ως έχει και δεν μπήκε στη θέση του Παπανικολάου άλλο νοσοκομείο μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Γιατί επίσης κρατήθηκε μυστικό ένα τέτοιου μεγέθους ζήτημα.

Στις συνέπειες αυτών των αποφάσεων φυσικά ας συνυπολογίσει κανείς για παράδειγμα ότι αν υπάρξει κάποιο επείγον περιστατικό με τραυματία που χρειάζεται αξονικό τουλάχιστον θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο (Άγιος Δημήτριος;) συνοδεία γιατρών του Παπανικολάου.