Γενική Συνέλευση- Καταγγελία

 

23/3/2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

 

Εμείς, οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ν.Ε.Ε.Σ., θεωρούμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Κυβέρνηση εξακολουθούν να μας εμπαίζουν όσο δεν δεσμεύονται για τα αυτονόητα, δηλαδή την πλήρη αποπληρωμή των από το Δεκέμβριο δεδουλευμένων μας και την διασφάλιση όλων των αναγκαίων κονδυλίων για την ασφαλή πραγματοποίηση των προγραμμάτων εφημεριών για το 2010. Με τον τρόπο αυτό, από τη μία μας απαξιώνουν πλήρως σαν εργαζόμενους και θίγουν την αξιοπρέπειά μας ενώ από την άλλη γίνονται επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και εν γένη την ελληνική κοινωνία αφού δε διστάζουν εν ονόματι των περικοπών, να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση θέλει από τη μία την περαιτέρω υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ. με στόχο την ενίσχυση του Ιδιωτικού τομέα και ταυτόχρονα δείχνει ευθέως ότι θέλει να εκχωρήσει πλήρως το Ε.Σ.Υ. στους “φακελάκηδες”, εξοντώνοντας όσους γιατρούς ζουν από το μισθό τους.

Για τους παραπάνω λόγους  από τις 16 Μαρτίου οι γιατροί του ΝΕΕΣ πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε επίσχεση εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι εξασκούμε το νόμιμο δικαίωμά μας να απέχουμε από την εργασίας μας μέχρι να πληρωθούμε χωρίς περικοπές τα δεδουλευμένα. Η γενική συνέλευση και οι κλινικές του νοσοκομείου που κάνουν επίσχεση εργασίας έχουν ειδοποιήσει έγκαιρα τόσο τη Διοίκηση όσο και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, και το ΕΚΑΒ πως αδυνατούν να καλύψουν εξωτερικές εφημερίες λόγω επίσχεσης εργασίας του προσωπικού.

Παρόλα αυτά, τόσο το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ, όσο και η Διοίκηση αδιαφορώντας για την ασφάλεια και τη ζωή των ασθενών, οι μεν διακομίζουν παρά τις προειδοποιήσεις περιστατικά έξω από τις πόρτες των επειγόντων και οι δε επιμένουν να προσπαθούν να εξαναγκάσουν γιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση να επιτελέσουν εξωτερική εφημερία.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ, ΤΟ ΕΚΕΠΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

 

ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ.

 

 

 

Γενική Συνέλευση Γιατρών ΝΕΕΣ