ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ: το μεγαλειώδες φιάσκο..

Ως αναμενόμενο, η χτεσινή Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ εξελίχθηκε σε μεγαλειώδες φιάσκο.

Ας πάρουμε τα πράγματα αντίστροφα, από το τέλος, τότε που πραγματοποιήθηκαν οι ψηφοφορίες για το νομοσχέδιο Πλεύρη. Με τις ψήφους όλων των συμμετεχόντων το σύνολο των διατάξεων του νομοσχεδίου κρίνεται ως απαράδεκτο. Όμως ταυτόχρονα, με τις ψήφους των προσκείμενων στην παράταξη Εξαδάκτυλου, το νομοσχέδιο αποτελεί βάση για συνέχιση της συζήτησης!

Αν μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και η Λογική είναι βέβαιο πως μετά τις ψηφοφορίες θα είχε αυτοκτονήσει..

Πάντως, μετά τις ακροβασίες του προέδρου να φέρει τη συνέλευση στα μέτρα του, φαίνεται πως οριστικοποιείται η διάσπαση της προσκείμενης στη ΝΔ παράταξης ΔΗΚΝΙ και δημιουργείται μια νέα παράταξη από τα τρία μέλη του ΔΣ που εδώ και καιρό ακολουθούν άλλη τροχιά.

Στη συνέλευση εμφανίστηκε και η κυρία Γκάγκα, όχι να δώσει εξηγήσεις στο επίμαχο νομοσχέδιο, αλλά για ν΄ ανοίξει καινούργιες πληγές. Ήθελε δήθεν να πει στους συνέδρους τις προσωπικές της απόψεις, αυτές που αφορούν στην κατάργηση τους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και τη δυνατότητα όλων των γιατρών (ιδιωτών και ΕΣΥ) να είναι «και μέσα και έξω»!

Ερειστική απέναντι σε όσες και όσους τολμούσαν ν’ αφήσουν έστω και ψήγματα αμφισβήτησης στο προσωπικό της όραμα, δέχθηκε στο τέλος ευθείες βολές πως στόχος της ήταν να αποπροσανατολίσει τη γενική συνέλευση και να ψαρέψει τυχόν συναινέσεις για το επόμενο κυβερνητικό ανοσιούργημα.

Εμφανίστηκε φυσικά και ο Πατούλης (μετά φωτογράφου βεβαίως), ο οποίος ζητούσε να πάρει το λόγο πριν απ΄ όλους τους συνέδρους, ώστε να φωτογραφηθεί στο βήμα και ν’ αποχωρήσει, στέλνοντας το τακτικό Δελτίο Τύπου με την ανάλογη εικονογράφηση.

Αποδοκιμάστηκε και αποχώρησε από τη συνέλευση χωρίς να αναλύσει τις βαθυστόχαστες σκέψεις του.

Σε καιρούς που εγκυμονούν τεράστιες δυσκολίες και κινδύνους για την ιατρική κοινότητα η ηγετική ομάδα του ΠΙΣ δε δείχνει μόνον ασυλλόγιστη ελαφρότητα. Δείχνει κυρίως βαθειά περιφρόνηση στους γιατρούς της χώρας, επιδιώκοντας να διασώσει πάση θυσία το αφήγημα της κυβέρνησης, παρά τις θυελλώδεις αντιδράσεις και την καταστροφή που επέρχεται.