Γενικό Συμβούλιο 20-9-18

Νεύρα. Νεύρα. Πολλά νεύρα από την ηγεσία της ΟΕΝΓΕ στο Γενικό Συμβούλιο της Πέμπτης.


Αιτία η χορήγηση αναδρομικών στους γιατρούς ΕΣΥ με πολιτική απόφαση και ταυτόχρονα το αλαλούμ που έχει προκληθεί από την ανικανότητα της ΟΕΝΓΕ να χειριστεί την κατάθεση τριτανακοπής στο ΣτΕ.


Με φωνή στην κλίμακα διαπασών η Πρόεδρος κ. Ρέτζιου κατακεραύνωσε το υπουργείο για «καλοστημένη προσπάθεια κάλπικων προσδοκιών» και κατέληξε αναφωνώντας το επικό «δε μασάμε κουτόχορτο»!!


Από κοντά ο Γενικός Γραμματέας κ. Παπανικολάου ανέλυσε λέξη προς λέξη την ανακοίνωση του υπουργείου για τα αναδρομικά και της βρήκε δεκάδες ψεγάδια, ώστε να καταλήξει πως ούτ΄ εκείνος μασάει κουτόχορτο.


Ωστόσο στο εύλογο ερώτημα γιατί αυτοσχεδιάζουν και δεν έκαναν το απλούστερο και ασφαλέστερο, να ζητήσουν δηλαδή επειγόντως συνάντηση με την πολιτική ηγεσία και να υποβάλλουν τις όποιες απορίες έχουν, ώστε να ενημερώσουν υπεύθυνα το Γενικό Συμβούλιο, απέφυγαν να δώσουν την παραμικρή απάντηση.


Εντέλει στην πορεία αποκάλυψαν τα αίτια της οργής τους. Προσδοκούσαν πως η εξαίρεση των γιατρών από τη χορήγηση αναδρομικών θα προκαλούσε γενικευμένη δυσαρέσκεια στο ιατρικό σώμα, την οποία θα μπορούσαν να κεφαλαιοποιήσουν με κινητοποιήσεις, στις οποίες θα έδιναν έντονη αντιπολιτευτική χροιά. Γι αυτό εξάλλου δεν έβγαλαν τσιμουδιά μετά την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ και ξεσπάθωσαν μία εβδομάδα αργότερα, όταν ανακοινώθηκε η χορήγηση αναδρομικών στους γιατρούς ΕΣΥ.


Από τη δημιουργία της Ομοσπονδίας το 1987 είναι πρώτη φορά που το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο δυσανασχετεί σφόδρα και δημοσίως (κλικ εδώ) επειδή η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει χρήματα στους γιατρούς του ΕΣΥ.


Η απόλυτη κατάπτωση..