Γενικοί Επιθεωρητές

Σε ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχ. Κατρίνης προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη (κλικ εδώ) αναδεικνύεται ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, που αφορά στον πρωτοφανή αποκλεισμό των μη μετακλητών γενικών επιθεωρητών από τη νεοσύστατη Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα, ενώ το σύνολο του προσωπικού που υπηρετούσε με απόσπαση στους φορείς που ενσωματώνονται στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας μεταφέρεται στη νεοσύστατη αρχή σε ομοιόβαθμη θέση, δε συμβαίνει το ίδιο και για τους γενικούς επιθεωρητές, οι οποίοι υπηρετούσαν στη θέση αυτή με απόσπαση.
Οι θέσεις των γενικών επιθεωρητών καταργούνται και επιστρέφουν αναγκαστικά στην οργανική τους θέση ως απλοί υπάλληλοι, με συνέπεια να υποβαθμίζονται, γεγονός που αντίκειται στην αξιοκρατία, την ισονομία και τη διαφάνεια που οφείλει πάνω απ΄ όλα να υπηρετεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Αυτή είναι άραγε η αριστεία και αξιοκρατία που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη;
Είναι δυνατόν στελέχη με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, βαρύ βιογραφικό και υψηλό αίσθημα διοικητικής ευθύνης να τιμωρούνται με υποβάθμιση και παροπλισμό, αντί να  αξιοποιούνται σε ανάλογες θέσεις ευθύνης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία;

Εν αναμονή της απάντησης του κ. Γεραπετρίτη χρήσιμη θα ήταν και η όποια εξήγηση και από το νέο Διοικητή της Αρχής κ. Μπίνη.