Γεροτζιάφας

Ξέρουμε πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί στους δείκτες της δημόσιας υγείας, κυρίως των λαϊκών τάξεων, εάν παραδώσουμε την Ελλάδα στην νεοφιλελεύθερη ΝΔ, τονίζει σε άρθρο του ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας. Όπως επίσης ξέρουμε τι μεγέθους οικονομικό πάρτι θα κάνουν οι ημέτεροι (όχι μόνο του ιδιωτικού τομέα).

Το γεγονός ότι στην Ελλάδα, η ιδιωτική δαπάνη υγείας είναι της τάξης του 35% του συνόλου δαπανών (ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 15%) και η δημόσια κατά κεφαλή δαπάνη υγείας είναι δύο φορές χαμηλότερη από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δείχνει το εύρος της ιδιωτικής αγοράς και της κερδοφορίας των μεγάλων τραστ του ιδιωτικού τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας και εξηγεί γιατί η κατάρρευση του δημόσιου ΕΣΥ είναι προτεραιότητα της νεοφιλελεύθερης ΝΔ.

Επιπλέον, η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ ως προς τις οικονομικές και γεωγραφικές ανισότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 10% του πληθυσμού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την πληρωμή των ιατρικών υπηρεσιών.

Και καταλήγει ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας:

Για τους λόγους αυτούς, και εντελώς ανεξάρτητα από την συμφωνία ή διαφωνία σε άλλα μεγάλα ζητήματα οικονομικής ή εξωτερικής πολιτικής, είναι απόλυτη προτεραιότητα για τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να φράξουμε τον δρόμο στην ανάκτηση της εξουσίας από την νεοφιλελεύθερη ΝΔ.

Είναι υποχρέωση της Αριστεράς προς τις λαϊκές και μικρομεσαίες τάξεις που θέλει να εκπροσωπεί – ανεξάρτητα του τι ψήφησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου – να ανασυγκροτηθεί και να διεκδικήσει την εξουσία.

Στον σκληρό αγώνα που έχουμε μπροστά μας, οι εγωισμοί, οι μικροπολιτικές, οι μικροφιλοδοξίες, τα παλιά μίση και πάθη είναι ασήμαντα μπροστά στο επίδικο της σύγκρουσης, που αφορά στην ίδια την ανθρώπινη ζωή.
Ενότητα και αντεπίθεση τώρα.