Για άμεσα μέτρα για τα αντιβιοτικά δεσμεύεται ο Γιάννης Μπασκόζος


Βασίλης Βενιζέλος


Ως υποχρέωσή του να προχωρήσει σε ένα πιο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο, σχετικά με την χορήγηση των αντιβιοτικών, θεωρεί ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας και χαρακτηρίζεται από την αλόγιστη κατανάλωση της εν λόγω κατηγορίας φαρμακευτικών σκευασμάτων.


Σε αποκλειστική δήλωσή του στην A.V., ο Γιάννης Μπασκόζος επικροτεί την πρόσφατη σχετική παρέμβαση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Διονύση Ευγενίδη, ο οποίος τόνισε ότι η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση αντιβιοτικών αποτελεί πολιτική προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ο ίδιος υπογράμμισε ότι μία τέτοια πολιτική πρέπει να βασίζεται στην ευρύτερη δυνατή συναίνεση γιατρών και φαρμακοποιών.


Ο Γιάννης Μπασκόζος διαβεβαιώνει επίσης, διαμέσου της A.V., ότι «θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στο θέμα και θα λάβουμε υπόψη μας όλες τις παρατηρήσεις των συλλογικών φορέων των επιστημόνων Υγείας, αλλά, προτίστως, τη διευκόλυνση και την προστασία της υγείας των πολιτών. Η νομοθεσία, όμως, θα εφαρμοσθεί και οι εξαγγελθείσες ρυθμίσεις θα θεσμοθετηθούν σύντομα».


Ο καθείς αναλαμβάνει τις ευθύνες του, καταλήγει ο Γιάννης Μπασκόζος.