Για αναπνευστικά προβλήματα και λιποθυμίες, διαμαρτύρονται εργαζόμενοι κλινικής

ΓΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ προβλήματα, δυσφορία, ακόμη και λιποθυμίες διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να μεταφερθούν σε άλλο χώρο, χαρακτηρίζοντας το κτίριο όπου ήδη εργάζονται ακατάλληλο λόγω χημικής ρύπανσης.
«Ακόμη και οι γονείς των παιδιών που έρχονται για λίγη ώρα, αισθάνονται δυσφορία και συχνά μάς ρωτούν τι συμβαίνει και γιατί μυρίζει έτσι ο χώρος. Πριν από λίγο καιρό, μια εκπαιδευόμενη λιποθύμησε», αναφέρουν μέλη του προσωπικού της κλινικής. Συνολικά 23 άτομα υπογράφουν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 24 του μηνός.
Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2004, επιστήμονες από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν διαπιστώσει με ειδικές μετρήσεις υψηλές συγκεντρώσεις επικίνδυνων τοξικών ουσιών στο ίδιο κτίριο, αλλά σε άλλο όροφο. Στον όροφο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής (τον τρίτο του κτιρίου Δοξιάδη) δεν είχε εντοπιστεί ρύπανση σε επίπεδα που να επιβάλουν τη μεταφορά της κλινικής.