Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΙΣ εκλέχτηκε πρόεδρος μειοψηφίας

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΙΣ εκλέχτηκε πρόεδρος μειοψηφίας.
Μετά από τρείς περιπετειώδεις συνεδριάσεις, σε καμιά εκ των οποίων ο Αθ. Εξαδάκτυλος δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των ψήφων του ΔΣ, η εκλογή προέκυψε με διάταξη που προβλέπει δυνατότητα εκλογής προέδρου μειοψηφίας. Συγκεκριμένα έλαβε 7 ψήφους επί των 15 μελών του ΔΣ.
Βεβαίως η διάταξη δεν κάνει αναφορά πώς μπορεί ένας Πρόεδρος μειοψηφίας να διοικήσει το Σύλλογο που εκπροσωπεί 60 χιλιάδες γιατρούς και ιδιαίτερα όταν αυτός έχει χρεωθεί περιστατικά εκλογικής νοθείας, διάσπασης της παράταξής του, εξαφάνισης του εκλογικού υλικού και δεκάδων περιστατικών που σηματοδοτούν τεράστιο χάσμα στο ΔΣ.

Η συνέχεια της διαδικασίας για εκλογή Αντιπροέδρων, Γραμματέα και Ταμία επιβεβαιώνει τη διαχρονική αξία της ρήσης για το χούι που βγαίνει τελευταίο.
Ο κ. Εξαδάκτυλος εκλέχτηκε πρόεδρος περί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Την ίδια στιγμή συγκάλεσε νέα συνεδρίαση ΔΣ μετά από 8 ώρες, στις 8.30πμ της Πέμπτης, ώστε να μη μπορούν να συμμετάσχουν μέλη που διαμένουν στην περιφέρεια!
Πρόκειται για πρωτοφανή αθλιότητα, η οποία στερείται παντελώς νομιμότητας.
Δεν είναι όμως η μόνη. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε αποπειραθεί να συγκαλέσει συνεδρίαση μόλις 15 λεπτά μετά τη λήξη άκαρπης συνεδρίασης που προηγήθηκε!

Τελικά, κι αυτή η συνεδρίαση απέβη άκαρπη και θα επαναληφθεί άλλη μέρα..
ΔΒ