Για «στοχευμένη πολιτική» απαξίωσης του ΕΣΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλ.Τσίπρας

p>Επίσκεψη στο «Αγία Σοφία»

Αθήνα Επίσκεψη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας και μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στοχευμένη πολιτική απαξίωσης του συστήματος δημόσιας υγείας εκ μέρους της κυβέρνησης και απευθυνόμενος τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Υγείας τόνισε: «Είναι ντροπή να ψηφίζετε νομοσχέδιο για 28 δις στις τράπεζες και στα δημόσια νοσοκομεία να μην υπάρχει ούτε βαμβάκι, ούτε γάζες, προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να έρθουν εδώ και να έχουν υπηρεσίες δημόσιας υγείας, πράγμα το οποίο είναι δημόσιο αγαθό».

Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα με διάθεση λύσης και να δώσει δαπάνες από τον Προϋπολογισμό, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του το ΕΣΥ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ.Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο «Αγία Σοφία» τόνισε:

«Ο κ.Τσίπρας επισκέφθηκε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, το οποίο δεν έχει παρουσιάσει ποτέ προβλήματα. Προφανώς, μη μπορώντας να βρει πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα, προσπάθησε με γενικόλογες πολιτικές δηλώσεις να αιτιολογήσει την επίσκεψή του αυτή».