Για τα θλιβερά γεγονότα που προκάλεσαν ο Προέδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρης και ο Πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ κ. Μποδοσάκης

div style=”text-indent: 36pt; line-height: normal; text-align: right”>Λάρισα, 5-12-2011

                                                                                                      Α.Π.: 2832/2011
 
 
Προς
1.    Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
2.    Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας                                          
                             
           Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια 2ου Παμπελοννησιακού Συμποσίου Γενικής Ιατρικής, μεταξύ του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη και του Προέδρου ΕΛΕΓΕΙΑ κ. Μποδοσάκη αφενός και μελών του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας αφετέρου, τοποθετείται ως εξής:
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ απερίφραστα την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντισυναδελφική και αντιθεσμική συμπεριφορά τόσο του κ. Βουδούρη, όσο και του κ. Μποδοσάκη.
ΘΕΩΡΕΙ πως οι επιθετικές αυτές συμπεριφορές των προαναφερθέντων συναδέλφων, δεν συνάδουν με την ιατρική τους ιδιότητα, ούτε με τους κανόνες ηθικής ενός επιστήμονα, αλλά είναι αποκλειστικά προϊόν της αδύναμης προσωπικότητάς των, του κακού χαρακτήρα και των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει, για να συμβάλλουν κι αυτοί στην καταστροφή της υγείας του Ελληνικού Λαού και παράλληλα της αξιοπρέπειας και του κύρους των γιατρών που δρουν μέσα απ’ τα θεσμικά συλλογικά τους όργανα, τους Ιατρικούς Συλλόγους.
ΠΙΣΤΕΥΕΙ ακράδαντα πως οι εν λόγω συνάδελφοι, απ’ τις θέσεις που υπηρετούν προσωρινά σήμερα, επιστρατεύοντας μάλιστα όλες τις αντιδημοκρατικές και φασίζουσες συμπεριφορές τους, στο τέλος δεν θα μπορέσουν να κάμψουν το φρόνημα των μελών των Δ.Σ. των Ιατρικών Συλλόγων. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να στιγματισθούν ως προδότες απέναντι σ’ ολόκληρο το Ιατρικό Σώμα, αλλά και την κοινωνία.
ΕΠΕΙΔΗ είμαστε πεπεισμένοι ότι οι παραπάνω συνάδελφοι εκδήλωσαν τις παραβατικές συμπεριφορές τους συνειδητά και με σκοπό να φιμώσουν τις αντίθετες φωνές μ’ αυτούς περί ΕΟΠΥΥ, καθώς και ότι η ιατρική τους ιδιότητα (ότι απέμεινε απ’ αυτήν) είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον θεσμικό τους ρόλο, ΖΗΤΑΜΕ από τους ιατρικούς Συλλόγους που έχουν την αντίστοιχη αρμοδιότητα την παραδειγματική τους τιμωρία. Φυσικά, όχι για ρεβανσιστικούς λόγους, αλλά καθαρά για δημοκρατικούς και ηθικούς.
 
Για τον Ι.Σ. Λάρισας
 
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
      ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                             ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ