Για τη δίωξη στους ειδικευόμενους του Νοσοκομείου Νίκαιας

div style=”margin: 0cm 0cm 10pt”> ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

 
Αθήνα, 30/11/11
 
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ υιοθετεί πλήρως και ομόφωνα την παρακάτω ανακοίνωση της 5μελούς Επιτροπής ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου ΝΙΚΑΙΑΣ.
 
Καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ στους ειδικευόμενους του νοσοκομείου μας που εφημέρευαν στις 4/7/2010, όταν διεξαγόταν ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για διεκδίκηση των δεδουλευμένων εφημεριών.
            Είναι εντυπωσιακό ότι η προκαταρκτική εξέταση γίνεται μετά από 17 μήνες, ότι πηγάζει από ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (!) πολίτη, και ότι αφορά ΟΛΟΥΣ τους ειδικευόμενους που ήταν στη λίστα εφημερίας!
            Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ημέρες της επίσχεσης όλοι οι εφημερεύοντες (ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ) ήταν στο χώρο του ΤΕΠ, και με εξαιρετική προσοχή εξέταζαν όλους τους προσερχόμενους ασθενείς. Κανένα αξιόλογο συμβάν ή πρόβλημα δεν είχε σημειωθεί.
            Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ΑΝΟΙΧΤΗΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ενόψει νέων κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ειδικευομένων γιατρών, όλων των νοσοκομειακών και όλων των υγειονομικών λειτουργών. Γίνεται ακόμη πιο προκλητική όταν γίνεται σε μια περίοδο σοβαρότατων περικοπών μισθού (στο 1ο 15νθήμερο του Δεκέμβρη η αμοιβή των ειδικευομένων είναι 230 ευρώ!), απανωτών χαρατσιών και κατάργησης κάθε έννοιας εργασιακής προοπτικής (με τη θέσπιση εξετάσεων για έναρξη λήψης ειδικότητας, με βιβλιάριο πειθάρχησης των ειδικευομένων κ.λπ.). Είναι δε γνωστό ότι όλο το σύστημα υγείας βασίζεται και στην υπερεργασία (πολλές φορές απλήρωτη) των ειδικευομένων γιατρών. Και για το «ευχαριστώ» καταργούν το παρόν, θανατώνουν το μέλλον και με δικαστικές διώξεις προσπαθούν να φιμώσουν τους νέους γιατρούς!
            Σημειώνεται δε, ότι είμαστε σε μια περίοδο γενικότερου αυταρχισμού και καταιγίδας διώξεων ενάντια σε όποιον αγωνίζεται για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων ΕΕ-ΔΝΤ.
            Δηλώνουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
            ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
 
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους και προκηρύσσει στάση εργασίας 10-2 μ.μ. την Παρασκευή 9/12/11 για τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου ΝΙΚΑΙΑΣ.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                                               ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ