Για την ιδιωτικοποίηση της σίτισης

p>ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γ. Ν. ΘΡΙΑΣΙΟ

Ελευσίνα, 28 Φεβρουαρίου 2008

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Οδηγούν σε εργασιακή εξόντωση τους εργαζόμενους για να ιδιωτικοποιήσουν την σίτιση

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Αν και οι μόνοι που δεν φταίνε για την κατάσταση είναι οι εργαζόμενοι, σας ζητάμε συγνώμη γιατί πιθανόν οι κινητοποιήσεις μας για τη λύση προβλημάτων του νοσοκομείου μπορεί να σας δημιουργήσουν προσωρινή ταλαιπωρία.

Η αιτία της μόνιμης ταλαιπωρίας σου είναι οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Αποτέλεσμα είναι η αδυναμία παροχής υψηλής ποιότητας υγειονομικής φροντίδας και η υπερεντατικοποίηση της εργασίας για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Οι ελλείψεις αφορούν όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο τμήμα διατροφής του νοσοκομείου. Έχουν απομείνει ελάχιστοι τραπεζοκόμοι, μάγειρες και λαντζέρηδες, με αποτέλεσμα την σωματική και ψυχική τους εξάντληση.

Για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση, προηγήθηκε η μεθόδευση από τις κυβερνήσεις και διοικήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν παγώσει τις προσλήψεις τραπεζοκόμων, μαγείρων και λαντζέρηδων ενώ ο όγκος των ασθενών του νοσοκομείου μεγάλωνε.

Οδήγησαν τους εργαζόμενους σε εξάντληση και τώρα για να λύσουν το πρόβλημα, που οι ίδιοι δημιούργησαν, προτείνουν την επέκταση της ιδιωτικοποίησης της σίτισης σε ολόκληρο σχεδόν το νοσοκομείο.

Ήδη έχει ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα, η φύλαξη και ένα μεγάλο μέρος της διανομής φαγητού και τα αποτελέσματα είναι:

● η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, οι οποίοι συστηματικά καταπατούν τις συλλογικές συμβάσεις και την εργατική νομοθεσία.

● ένα ακόμη βήμα για την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας στο δημόσιο, αφού βήμα – βήμα, αυξάνεται το ποσοστό των εργαζομένων στο νοσοκομείο που εργάζονται σε ιδιωτικά συνεργεία. Μειώνεται η αναλογία των μονίμων υπαλλήλων και διευκολύνεται η μελλοντική κατάργηση της μονιμότητας και για τους υπόλοιπους.

● επιβαρύνεται το νοσοκομείο με περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα την διόγκωση των ελλειμμάτων του. Πόσοι μόνιμοι υπάλληλοι θα μπορούσαν να προσληφθούν με το ίδιο ποσό;

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, οι εργαζόμενοι του τμήματος διατροφής προχωρούν σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου, διεκδικώντας:

● άμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού

● την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού συνεργείου

● να ανακληθεί η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμπαραταχθούν με κάθε δυνατό τρόπο στον δίκαιο αγώνα μας .

Το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

.