Για την ημέρα της Γυναικας

p>ΠΟΕΔΗΝ

 

ΑΘΗΝΑ 05.03.2009

                                                                                                                                                               ΑΡ.ΠΡΩΤ: 53

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 !

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ !

 

     Επιτέλους η εξίσωση των δύο φύλων επέρχεται!

     Μετά από αγώνες χρόνων, το 2009, θα αποτελεί ορόσημο για τις επόμενες γενιές!

     Η εξίσωση ανδρών και γυναικών αρχίζει και τελειώνει με την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών.

     Eπισημαίνουμε ότι μόνο ως αστειότητα και εμπαιγμό μπορούμε να το θεωρήσουμε. 

     Η παγκοσμιοποιημένη Ευρώπη μέσω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που παραπέμφθηκε η χώρα μας, αποφασίζει ότι οι άνδρες και γυναίκες είναι ίσοι και στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

     Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προσδιορίζει την ασφάλιση ως επαγγελματική  και όχι ως κοινωνική δηλ. χωρίς καμία προστασία του Κράτους.

     Τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων από θέμα κοινωνικής πολιτικής έγινε θέμα δημοσιονομικής πολιτικής.

     Η δημοσιονομική προσέγγιση αφορά στα χρέη και στην εκτίναξη τους,κατά  400% στις δαπάνες του συνταξιοδοτικού το 2050.

     Οι νέες ρυθμίσεις έχουν κατεύθυνση αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.

     Η Ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, νίπτοντας τοις χείρας της, μη υπερασπίζοντας τη θέση της, ουσιαστικά αποδέχθηκε τη προσφυγή εναντίον της, αποδεχόμενη και τα αιτούμενα της προσφυγής, χωρίς να προβάλλει κανένα επιχείρημα, κανένα τεκμήριο να αντικρούσει τη προσφυγή.

     Το υγειονομικό συνδικαλιστικό κίνημα και θέλει και μπορεί να επιβάλλει την κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των γυναικών.

     Οι περιορισμοί και οι συνεχείς επιθέσεις, σε κάθε τι που έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες, θα συνεχίζουν να υφίστανται, οι δύσκολες συνθήκες που ξέρουμε ότι περνάμε, δεν θα μας κάνουν να παραιτηθούμε.

·         ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ !

·         ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ !

·         ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ !

·         ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ !

      Με ενιαία δράση, με από κοινού λειτουργία, δεν θα επιτρέψουμε την ανατροπή των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΟΕΔΗΝ