Για τις δηλώσεις των Υπουργών κκ Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    (Τρίτη, 02-02-10)

   

   

    Η κυβέρνηση δια των κ. Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου, πέρα από αόριστες ευχές για το μέλλον, δήλωσε ότι δεν δίνει ούτε ένα ΕΥΡΩ επί πλέον το 2010 για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ότι αφήνει τα ασφαλιστικά ταμεία και τους συνταξιούχους χωρίς εγγύηση των συντάξεών τους, ενώ υπέδειξε την ρευστοποίηση των αποθεματικών και της ακίνητης περιουσίας τους για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεών τους.

    Πρόκειται για μία κυνική εκδήλωση της κυβερνητικής αναλγησίας που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εφαρμογή του σκληρού προγράμματος σταθερότητας το οποίο θα πυκνώσει τα αδιέξοδα της χώρας.

    Δηλώθηκε επίσης ότι και στο μέλλον δεν πρόκειται να δοθούν νέοι πόροι αν δεν περάσουν οι δομικές αλλαγές που έχουν προταθεί ,οι οποίες οδηγούν ευθέως στην ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος και σε κατεδάφιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.

    Με αυτή τη στάση τους οι αρμόδιοι υπουργοί ρίχνουν το γάντι στους εργαζόμενους και οδηγούν, πέραν των άλλων, σε πλήρη γελοιοποίηση την διαδικασία «διαλόγου» για το ασφαλιστικό .Ταυτόχρονα εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ΓΣΕΕ η οποία συνεχίζει – με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ – να παραμένει σε αυτή την παρωδία διαλόγου ,παρότι δεν υπάρχει η δημοκρατική νομιμοποίηση αυτής της επιλογής από την πλειοψηφία της διοίκησης της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης .

    Η μόνη απάντηση είναι ο ενωμένος ,μαζικός αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ