Για τις πρόσθετες εφημερίες

p class=”MsoNormal” align=”center” style=”text-align: center; margin: 0cm 0cm 10pt”>ΠΡΟΣ ΤΙΣ 3ΜΕΛΕΙΣ, 5ΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΠ

 

 

Αθήνα, 12/11/13

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με έκπληξη πληροφορήθηκε πως στην πλειονότητα των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου έχει σταματήσει η έγκριση πληρωμών πρόσθετων εφημεριών από τους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έτσι, στα περισσότερα νοσοκομεία οι γιατροί είναι απλήρωτοι όσον αφορά τις πρόσθετες εφημερίες από 8 έως 12 και περισσότερους μήνες. Για άλλη μια φορά, η Πολιτεία επιδεικνύει έναντι των νοσοκομειακών γιατρών συμπεριφορά κοινών απατεώνων.

            Πολλούς μήνες μετά την εκτέλεση της εξοντωτικής υπερεργασίας των νοσοκομειακών γιατρών έρχεται και δηλώνει πως δεν θα την αποζημιώσει, επικαλούμενη προσχηματικούς διαδικαστικούς λόγους για τους οποίους ουδεμία ευθύνη έχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

            Δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι:

1)      Οι νοσοκομειακοί γιατροί καμία απολύτως διάθεση δεν έχουν να εκτελούν πρόσθετη υπερεργασία. Αυτή επιβάλλεται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων λόγω των αναγκών.

2)      Από τη στιγμή που οι γιατροί εξαναγκάζονται σε υπερεργασία, η Πολιτεία πρέπει να την αποζημιώνει έγκαιρα και χωρίς υπεκφυγές (ούτως ή άλλως η ωριαία αποζημίωση είναι εξευτελιστική).

3)      Καλούμε όλους τους συναδέλφους των νοσοκομείων που υπάρχει πρόβλημα να σταματήσουν από 1/12/13 και μετά να εκτελούν πρόσθετες εφημερίες  (άνω των 7 ενεργών μηνιαίως για τους ειδικευόμενους, άνω των 4 ενεργών και 2 ετοιμότητας μηνιαίως για τους επιμελητές, άνω των 3 ενεργών και 3 ετοιμότητας μηνιαίως για τους διευθυντές), εφόσον τίθεται εν αμφιβόλω η αποζημίωσή της.

4)      Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσει να κρύβεται όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και να δώσει άμεσα λύση.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                                                      ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ