Γιατροί ΕΣΥ: Ούτε ένα ευρώ νέα αναδρομικά λαμβάνουν, αλλά η παραπληροφόρηση οργιάζει…

Του Βασίλη Βενιζέλου
 
Δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη δύναμη της παραπληροφόρησης στον δημόσιο χώρο της χώρας μας, εάν δεν παρακολουθήσει την λίαν πρόσφατη εξέλιξη, σχετικά με τις αποφάσεις ορισμένων πρωτοδικείων της χώρα μας, με τις οποίες δικαιώνονται πρωτοδίκως – το σημειώνουμε – ορισμένοι γιατροί του ΕΣΥ για τις απαιτήσεις τους να λάβουν και νέα επιστροφή αναδρομικών από πιο πρόσφατες περικοπές των αποδοχών για τους νοσοκομειακούς γιατρούς…
Δεν πρόλαβαν να εκδοθούν οι ως άνω αποφάσεις των ελάχιστων πρωτοδικείων της χώρας μας και η παραπληροφόρηση άρχισε ήδη να οργιάζει και να… μοιράζει πολλές χιλιάδες ευρώ ως νέα αναδρομικά προς τους γιατρούς του ΕΣΥ της χώρας μας.
Ουδέν ψευδέστερον! Ούτε ευρώ πρόκειται να λάβει έστω ένας γιατρός του ΕΣΥ, ως νέα αναδρομικά, εάν δεν τελεσιδικήσουν οι εν λόγω πρωτόδικες αποφάσεις, εάν, στην πραγματικότητα εν προκειμένω, δεν αποφανθεί επί των συγκεκριμένων απαιτήσεων το αρμόδιο Εφετείο, αν όχι το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας!
Η πραγματικότητα είναι σκληρή: Ούτε η κείμενη νομοθεσία της χώρας μας επιτρέπει σε μία κυβέρνηση να επιστρέψει αναδρομικά στην οποιαδήποτε κατηγορία υπαλλήλων ή λειτουργών του Δημοσίου, χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση.
Κι όμως! Ακόμη και πίνακες με τα συγκεκριμένα ποσά τα οποία θα λάβουν οι γιατροί του ΕΣΥ της χώρας μας, αναλόγως του βαθμούς τους, είδαμε να δημοσιεύονται και να μην διαψεύδονται, καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο το έδαφος τόσο για την ανάπτυξη φρούδων ελπίδων εντός του σώματος των γιατρών του ΕΣΥ όσο και για την άνθηση των εργασιών ενίων των εξειδικευμένων δικηγορικών γραφείων της χώρας μας!
Όσο κι εάν οργιάζει η παραπληροφόρηση, όμως, το χρώμα του νέου αναδρομικού ευρώ δεν πρόκειται να το δει κανένας γιατρός του ΕΣΥ της χώρας μας, εάν δεν τελεσιδικήσουν οι σχετικές προσφυγές. Και τότε ακόμη, και πάλι αμφίβολη θα είναι η έκβαση αυτής της υπόθεσης.
Φανταστείτε, τέλος, όλες οι κατηγορίες εργαζομένων να λαμβάνουν αναδρομικά πολλών δισ. ευρώ, συνολικά, με μόνες κάποιες πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων, οι οποίες να αφορούν ορισμένους εργαζομένους, εκείνους, δηλαδή, οι οποίοι είχαν προσφύγει ατομικά στη Δικαιοσύνη.
Θα είχε χρεοκοπήσει ακόμη και τέσσερις φορές αυτή δύσμοιρη χώρα…